A milliók lelkét megtörő rendszerekről

Az emberiség történetét több olyan sötét eszmei irányzat tette tönkre, melyekről soha nem lehet elfelejteni.

Áldozataik előtt fejet kell hajtani, legyen az a fasizmus vagy a kommunizmus.

A magyarok története abból speciálisabb, hogy amíg ez a két irányzat világszerte, addig egy új irányzat ? legalábbis ezekhez képest ? a ?narancsizmus? áldozatairól is meg kell majd emlékeznünk. Bízom abban, hogy a 2014-ben megalakuló új parlament és az új kormány kijelöli azt a gyásznapot, amikor azokról az emberekről emlékezünk, akiknek életét ez a burjánzó kór tette tönkre.

 
Rövid idő alatt már másodjára igázta le a nemzetet, ha rövid időre is, de az adott kor ideológiai irányzata lett. Megtévesztve ?azembereket? jutott ismét hatalomra. A sors kegyetlen fintora, hogy bár a szavazásra jogosultaknak csak töredéke szavazott rájuk, mégis kétharmadot szereztek és már álruhát sem kell ölteniük, hogy különböző gazságokat követhessenek el és megkezdhessék politikai ámokfutásukat.
 
Nem feledhetjük el, hogy uralkodásuk első négy évében és különösen az elmúlt időszakban hány ember lelkét nyomorították meg, tették az életét bizonytalanná, lökték mélyszegénységbe.
 
Rombolták nemzeti önbecsülésünket és nemzetünk megítélését a világban.

Társadalmunkat a központilag vezényelt korrupció és a besúgóhálózat jellemzi, és még arra sem veszik a fáradtságot, hogy cinkos hamissággal leplezzék hazugságaikat. Kommunikációjukban békés és gyarapodó életet élünk, holott ennek ellenkezője az igaz. Emberek milliói naponta küzdenek meg azzal, hogy gyermekeiknek és maguknak élelmiszert vásároljanak vagy fűteni tudják lakásukat.

 
Erre még egy új kifejezés is született: az emberek többsége ?éhenfagy?. Megtörik az emberek lelkét azzal, hogy bármikor elküldhetik őket vagy családtagjaikat munkahelyükről ezzel teremtenek létbizonytalanságot, sőt elmennek odáig is, hogy munkaadóikat zaklatják azoknak akik nyíltan felvállalják véleményüket az uralkodó rezsimmel szemben.
 
Politikai gátlástalanságukat mi sem jellemzi jobban annál, mint hogy annak ellenére, hogy az alkotmánybíróság is több jogszabályt nem talált megfelelőnek, az általuk  ?Új Nemzeti Alaptörvénynek? nevezett művüket, mely szerintünk gránitba van vésve, rövid egy év alatt már negyedjére írják át annak érdekében, hogy minden áron hatalomban maradhassanak, céljaikat elérhessék.

Ezt az utat nem lehet sem demokratikusnak, sem nemzetinek, sem kereszténynek, sem ateistának nevezni, mert erre csak egyetlen kifejezés van: a hatalom megtartása minden áron. Ennek érdekében mindenen és mindenkin átgázolnak, tesznek tönkre embereket, teszik tönkre nemzetünket.

A fentiek miatt kell majd olyan jogszabályokat alkotni 2014 tavasza után, amely soha nem engedi a diktatórikus jellegű kormányok őrült ámokfutását.

Demokraták! Kitartás addig is és ne feledkezzetek meg arról, hogy ezeknek hamarosan eljön a végnapja, amikor demokratikus úton, a szavazófülkében jó helyre ikszelve megszabadulhatunk ezektől.

Minél többen vállaljuk fel a demokratikus értékek iránt érzett elkötelezettségünket, merjünk kimondani véleményünket, álljunk ki az igazunkért.

 
Kép: google.hu
Bíró József