Csak rossz helyen laksz öcsém!

Unom már, hogy milliók keseregnek nyomorúságukon és százezrek hagyják el az országot, miközben vannak azért pozitív példák.

Jó, azt én is elismerem, hogy a kormány három év alatt nem tudta megfékezni az elszegényesedést és gazdaságunk egyre jobban recesszióba süllyed. Tény, hogy mindenféle felmérések alapján télen 1,5 millióan fáztak, mert nem tudtak rendesen fűteni a lakásukba, vagy az is,  hogy 2,7 millió ember például kétnaponta sem tud húst enni.

 
Azon sem lehet vitatkozni, hogy az ország adóssága nem csökken, hanem növekszik, a lenyúlt nyugdíjpénzek ellenére és növekszik a különböző műtétekre várók listája is. Az sem lehet vita tárgya, hogy ez a kormány tönkre vágta a köz- és felsőoktatást, míg 2011-ben 141 ezren jelentkeztek egyetemre és főiskolára, idén alig 95 ezren, amit demográfiai okokkal nem lehet indokolni.
 
Az meg aztán roppantul nem érdekel, hogy több mint 4 millió ember tavaly már egy hetes nyaralást sem tudott kigazdálkodni magának, mert én szinte Hawaii-n élek.

Senki nem beszél, hogy azért vannak pozitív és felfelé ívelő dolgok is, mint például egyre több zálogház és egyre több olcsó termékeket árusító bolt nyílik.

Rokonságom döntő részével egy településen élek, vagy a szomszéd faluban élnek, de mi közel sem így éljük meg ezeket a problémákat. Mondjuk ki: mi egy gazdag ország vagyunk! És hál? Istennek a vezetőink is jól élnek. Jó szerencsénk is van, hiszen elég hogy egy híres és befolyással bíró ember itt éljen régebben köztünk és máris minden rendben van.

 
1800 főt alig számláló falunkban például gőzerővel épül egy 3500 fő befogadására képes létesítmény, amely 4 milliárd forintba kerül. A közeli kisvárosból nosztalgia vonat indul a fociakadémiához és eljut a szomszéd falu arborétumáig. Jó, nem mondom, hogy volt néhány akadékoskodó, hogy a házuk mellett dübörögjön a vonat, de ha olyan csórók, hogy 2 millát nem tudnak összedobni, hogy megfellebbezzék a kivitelezési engedélyt, akkor magukra vessenek (a főnök jobb keze, ezt már egyszer megfogalmazta: ?aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér?).
 
Higgye el mindenki, hogy ez annyira jó hely, hogy az épülő stadion mellett közvetlenül a főnök feleségének van háza és egyel arrébb lévő 2200 nm-es ingatlan a főnök faterjáé.

A főnök apjának még arra is volt energiája és pénze, hogy megvegye a közeli pusztán lévő József főhercegé volt műemléki majorságát. Valahol csak meg kell húzódnia a Bölcs Vezérünknek is, ha hazajön, nem? Van olyan focialapítványunk, ami 3 csillagos sporthotelt üzemeltet, de a polgármesterünknek is van mellette Pizza Pub-ja is ahol ehetnek-ihatnak az emberek. Kapott az állami földekből is rendesen a polgi, azt meg ne forszírozzuk, hogy néhány gazdának emiatt nem jutott. Nem lehet egyszerre mindenkinek jó.

Na, ugye öcsém, lehet látni, hogy felénk azért jó világ van.

Ide költözzél inkább, mint Londonba menjél egy pizzériába mosogatni vagy külföldre tanulni.

Ha nem jöttél volna még rá, hogy hova kell költöznöd, hogy megtaláld a magyar Kánaánt, akkor elárulom neked, hogy lehet ez Felcsút vagy Alcsútdoboz is, mert ?orbánisztán? központja ez és nem Pusztavacs!

 
Kép: google
 
B.J.