Tükör 10.

0
421

Bár sokszor hazugságra vagyunk kényszerítve, ennek ellenére valahol mindig sikerül egy kis igazságot közölnünk.

Tudta-e Ön, hogy az egri önkormányzat és a Rádió Eger vezetője egy keretszerződésben rögzítve gyakorlatilag eltörölte a véleménynyilvánítás és szólás szabadságát? Megrendelések, támogatások fejében nem közölnek olyan hírt, ami az önkormányzat számára ?kellemetlen? lehet. Az információk szerint ilyen jellegű szerződést kötöttek a megyei lappal is. Ön szerint nem fejlettebb megoldás a hatvani fideszeseké, mert sokak szerint ők uralják a hatvani médiát, csak a hozzájuk lojális embereket alkalmazva?

Tudta-e Ön, hogy az egyik országos napilap szerint a Parlamentből kiesett 130 kormánypárti képviselő döntő többsége jól jövedelmező állami, vagy önkormányzati állást kapott? Ön szerint nem így kaptuk meg mi is a Média Kft. új ügyvezetőjét?

Tudta-e Ön, hogy az egyik politikai párt költségvetési csalás gyanúja miatt feljelentést tett Seszták Miklós fejlesztési miniszter ellen, mert az illető még ügyvédként a kétezres években közreműködött több száz cég létrehozásában, majd eltüntetésében és ezzel megkárosította a költségvetést? Ön melyik államtitkárt ajánlaná barátkozásra Seszták Miklós figyelmébe, már csak módszereinek alkalmazása miatt?

Tudta-e Ön, hogy néhány hete lemondott a KLIK vezetője? Ez a szervezet egyben jelenítette meg a megalomán Orbán államosításának minden problémáját. A botrányoktól sem mentes szervezetet most úgy alakítják át, hogy a feladatok egy jelentős részét egy újonnan létrehozott szervezetbe ?rakják át?.

Tudta-e Ön, hogy évi 70 milliárd forinttal csökken 2012 óta a költségvetés bevétele a szűkülő dohánykereskedelem miatt? Ebből 30 milliárd forint a trafik rendszer bevezetése miatt, miközben rohamosan növekszik a csempészett cigaretták száma a fekete kereskedelemben.

Péter és Milán