Tükör 11.

0
417

Ma elindult a kampány, de ennek ellenére szakítottunk egy kis időt arra, hogy ismét közöljünk Önökkel egy csokorra való tényt.

Tudta-e Ön, hogy annak ellenére, hogy az első körben kijelölt kereskedők, vendéglátók, benzinkutak és gyógyszertárak egy része sem tudta még beszerezni az új pénztárgépet? Ennek ellenére a Kormánynak, a volt  illetékes miniszter nyilatkozata szerint olyan terve van, hogy bevezetnék az orvosoknál és fodrászoknál is?

Tudta-e Ön, hogy egyes szakértők szerint megakadályozhatja, vagy mérsékelheti a szeptemberre ígért pedagógus béremelést a súlyos államháztartási hiány? Tavaly ugyanis épp a költségvetési hiány mérséklése érdekében a köznevelési törvény villámgyors átírásával tolták el 5 évvel az életpálya modellhez kötött teljes bérrendezés bevezetését. Van olyan felmérés viszont, ami azt bizonyítja, hogy a tanárok többsége nem a fizetés miatt érzi magát rosszul?

Tudta-e Ön, hogy Iványi Gábor, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezető lelkésze – Orbán Viktor több gyermekének keresztelő papja – azt nyilatkozta, hogy ?ma megint zsarnokság van Magyarországon, hiszen egy ember beteges akarata érvényesül mindenben, kerüljön, amibe kerül?. Önnek nincs olyan érzése, hogy ez Hatvanban fokozottan igaz?

Tudta-e Ön, hogy Lázár János nem volt mindig harcos ellenlábasa a külföldi pénzből működő magyar civil szervezeteknek? 2000 és 2001 között részt vett a Magyar Helsinki Bizottságának börtön- és fogdamegfigyelő programjában. A megfigyelésről egy könyv is készült, melynek társszerzője volt. Természetesen ezt nem ingyen tette, hanem akkor adómentes ösztöndíjért.

Tudta-e Ön, hogy az EBESZ szerint az átrajzolt körzetek a kormánypártnak kedvező győztes kompenzáció, az állam és párt szétválasztásának elvét sértő kormányzati hirdetések, elfogult média, megkülönböztetett választók miatt részre hajló volt Magyarországon az áprilisban megtartott országgyűlési választás? A fentiek miatt is szerezhetett a Fidesz- KDNP újabb kétharmados többséget.

Tudta-e Ön, hogy CBA üzlet nyílhat, a mintegy 10 milliárd forintért felújított, április elején átadott, majd pár nap után ismét lezárt Várkert Bazár északi bazársorán, mintegy 235 nm-en?

Tudta-e Ön, hogy a Kormány 110 milliárd forintot zárol a tervezett kormányzati kiadásokból, mert így látja biztosítottnak a 2,9 %-os hiánycél teljesülését? A hírek szerint ez a zárolás a stadionok építését nem befolyásolja.

Tudta-e Ön, hogy gyárbezárási hullám söpör végig az országon? A teljesség igénye nélkül csak néhányat szeretnénk felsorolni: Komáromban a Nokia 2000 embert küld az utcára. Hamarosan bezárja budapesti üzemét a Danone, de ugyanerre a döntésre jutott jut a DouweEgberts Hungary Zrt., ahonnan 184 dolgozót küldenek el. Bezárja budapesti üzemét a francia Michelin, ahol 512 ember veszíti el a munkáját hamarosan, de bezárták a sampont és mosószereket gyártó EVM Zrt. cinkotai üzemét is. Bezárt az Elcoteq Európa legnagyobb elektronikai gyártószolgáltató cége is Baranya megyében, amely 2010 előtt még 7000 embernek adott munkát Pécsett. A több ezer főt foglalkoztató Jabil Circuit Magyarország Kft. tiszaújvárosi üzeméből közel 700 dolgozót bocsátottak el tavaly decemberben. Ez év áprilisában végleg bezárt a gödi Samsung gyár, ahol 182 főnek szűnt meg a munkahelye. 2013 közepén a Sanyo Hungary Kft. 500 embert rúgott ki. Sajnos ezekről alig hallunk, csak azt zengi az orbáni sikerpropaganda, hogy ?Magyarország jobban teljesít?.

Ön szerint?

Péter és Milán