Segítek, mert még nem tökéletes?

Mivel több olvasói levelet közöltem a városban fellelhető problémákról, most saját tapasztalataimat szeretném megosztani önökkel és a város vezetőivel.

Tény, hogy a sokak által felvetett hibák és problémák kiküszöbölése érdekében a városvezetők előbb-utóbb intézkednek, miután itt megjelenik, de ezek sokszor nem elég hatékonyak illetve az új problémákat csak a 60lap.hu iránymutatása alapján fedezik fel. Vagy nem? De.

  • Az tisztán látszik, hogy soha nem lesznek képesek az illegális plakátozást megakadályozni, mert az egész várost ellepik ezek. Miután a fidesz önkormányzati választásának plakátjai ? igaz, egyre kisebb darabokban ? még mindig fellelhetőek a városban, az a kérdés is felvetődik bennem, hogy egyáltalán akarnak-e tenni ez ellen valamit?

  • A rezsicsökkentett hulladékszállító cégünk gyakorlatilag megalakulása pillanatában elvesztette a szelektív hulladék összegyűjtésben folyatott küzdelmét, hiszen egy-egy figyelemfelhívó cikk után rendbe teszik ezeknek a szigeteknek a környékét ? jön a kistraktor és a kezelője mindent feldobál a platóra ? de a rendezett állapotot képtelenek fenntartani.

  • Azt is tényként kezelhetjük, hogy az elmúlt négy évben ebben a városban szinte semmit nem tudtak elsőre megcsinálni, mindig utólagos javítások voltak. Jó példa erre a templom melletti parkoló, ami inkább hasonlít egy megfagyott, hullámos tengerre, mint parkolóra. Mikor is fogják ezt kijavítani?

  • Apropó, parkoló! Aki kijelölte, hogy oda kell áthelyezni a taxi parkolót, az csupán egy dologgal nem számolt: nyáron tartósan odasüt a nap. Folytassam, hogy ez miért probléma? A mai napig kérdés számomra, hogy miért nem maradhatott a régi helyén.
  • Folytassuk a parkoló témáját. Átellenben a parkoló és az út között egy jó 10-15 cm-es rés van, ahol az aszfaltozás nem ér össze. Az útból vagy a parkolóból hiányzik az aszfalt?

  • A templom előtt a díszburkolat még akkor megsérült, amikor a díszkivilágítást szerelték fel. Azóta ott egy gödör van, és aki ott akar átmenni, annak esetenként komoly problémát jelent. Magam is szemtanúja voltam már annak, hogy idősebb hölgy elesett, mert nem vette észre ezt a gödröt. Lehet, hogy a Szúnyog-szigeten azt a kalandparkot meg sem kellene építeni, elég, ha a városban közlekedik a kellően kalandvágyó városlakó.

  • Ha már a templom előtt járunk, már most szólok előre, hogy illene az igen megkopott zebrát újrafesteni, mert nagyon rövid időn belül ebből már semmi nem fog látszani.

Térjünk még egy gondolattal vissza a kivitelezésekre: a kampányban a fidesz azt a látszatot próbálta kelteni, hogy a jelenlegi polgármester H. Richárd ?a rövidítés nem azért van, mert körözik- az a személy, aki a kivitelezéseket folytatja, felügyeli a városban. Ezt egyébként maga is nyilatkozta például a híd esetében, amivel kapcsolatos sávszűkítésre már ne is térjünk vissza, mert azt gondolom, hogy ez minden hatvaninak fájó pont. Hogy felügyelte például a kastély beruházást, ha a hír igaz, miszerint a díszteremben már leszakadt a mennyezet egy része és ezért nem látogatható. Ennyit a szakértő városvezetésről. Nem várja el senki, hogy egy gépész mindenhez értsen, de legalább ezt a látszatot se akarják kelteni. Nem ártana egy kis szerénység. Legalább annyira, mint ahogy Orbán mondta a minap. Legyenek szerények önök is, mint az ibolya.

Csupán ennyit városunk gondos polgármesteréről és képviselőiről. Azt azért nekik is észre kéne venni, hogy ma már nem elég megélni abból, amit Érsek Zsolt vagy utódja elkezdett építeni, mert ezeket karban is kell tartani, különben semmit nem ér. El kéne azon is gondolkodni a polgármesternek és a testületnek, hogy képesek-e az értékeket megőrizni és újakat teremteni.

Az emlékezés érdekében javasolt napi 3×1 Cavinton szedése, kizárólag étkezés után.

A mellékhatások tekintetében kérdezze meg orvosát, vagy ha van a közelben, gyógyszerészét.