Bíróság előtt az autópályán közlekedőket egy felüljáróról kövekkel dobáló fiúk

0
411

Négy fiatal – köztük egy gyermekkorú ? fiú veszélyes játékot űzött, amikor az M3-as autópálya felüljárójáról ? azt bizonyára jó heccnek tartva ? dobálni kezdték az alattuk elhaladó autósokat.

Az Egri Járási Ügyészség most a közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emelt vádat ellenük.

A 16 és 18 év közötti fiatalkorú vádlottak és gyermekkorú társuk 2014 júliusában a délutáni órákban az M3-as autópálya Gyöngyöshalász külterületén lévő felüljárón beszélgettek, majd egy hirtelen ötlettől vezérelve egy műanyag palackot, valamint kisebb köveket és sarat kezdtek el az autópályán Budapest felé haladó járművekre, illetve azok elé dobálni.

A cselekményük során személyi sérülés és anyagi kár ugyan ? kizárólag a szerencsének köszönhetően – nem keletkezett, azonban a közlekedés biztonsága, az arra közlekedők élete, testi épsége veszélybe került.

Mivel e felelőtlen cselekmény könnyen tragédiához vezethetett volna, az Egri Járási Ügyészség a fiatalkorú vádlottakkal szemben szigorú, egyszersmind nevelő jellegű felfüggesztett szabadságvesztés és pártfogó felügyelet kiszabására tett indítványt, míg gyermekkorú társukkal szemben – életkora miatt – a nyomozó hatóság az eljárást megszüntette.