Szíven szúrta élettársa fiát az erdőtelki férfi

0
350

Emberölés bűntette miatt emelt vádat a Heves Megyei Főügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki egy családi vita során három késszúrással végzett élettársa 24 éves fiával.

A vádlott 2013 tavaszán az élettársával a fővárosból költözött Erdőtelekre, ahol októbertől velük lakott az asszony büntetés-végrehajtási intézetből ekkor szabadult fia, a sértett is,akinek italozó életvitele rendszeres konfliktusokhoz vezetett.

2014. augusztus 1-jén a vádlott és a sértett Egerben dolgozott, ahol a munka végeztével megkapták egész heti bérüket. Ebből bevásároltak, majd az esti órákban hazautaztak.

Erdőtelken a három családtag éjfélig italozott, melynek hatására a vádlott enyhe, a sértett közepes fokban ittas állapotba került. A fiatalabb férfi ekkor követelni kezdte a munkabér ráeső részét, így az anyja adott neki 10.000 Ft-ot, de ő azt kevesellte. Ebből vita támadt, ami addig fajult, hogy a sértett egy poharat vágott a szoba belső ablakába, mely miatt az addigi szóváltást verekedés követte. Ennek során a vádlott a szobai szekrény tetejéről levette az ott tartott 17,5 cm pengehosszúságú konyhakést, és azzal háromszor mellkason szúrta a sértettet.

Az egyik, közepes-nagy erejű szúrás a sértett szívébe hatolt, egy szúrás a tüdejét, míg a harmadik a mellhártyát érte. A mellűri sérülések nagyfokú vérzéssel jártak, így a sértett a rövid időn belül kialakult kivérzéses sokk következtében a helyszínen elhalálozott, életét azonnali orvosi segítség sem menthette volna meg.

A cselekményt követően a vádlott telefonon értesítette a mentőket, azután az elkövetés eszközét a házuktól kb. 30 m távolságban az árokba dobta, majd kerékpárral elhajtott a helyszínről, ahová hajnali 3 óra körül önként visszatért, és feladta magát.

Az előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben a Heves Megyei Főügyészség börtönbüntetés kiszabására, és a közügyek gyakorlásától történő határozott idejű eltiltásra tett indítványt.