Egy vállalkozás, és a hídépítés

Nem tisztem a vállalkozó helyett véleményt formálni, ezért csak a sajátomat írom le.

A híd és körforgalom építésével egy időben, a József Attila utcában található Mezőgazdasági boltot teljesen ellehetetlenítették.

Egy vállalkozásnak, különösen egy üzletnek, elengedhetetlen, hogy könnyen meg lehessen közelíteni, amit ebben az esetben nem lehet elmondani.

Az utcát leszűkítették, és szinte megközelíthetetlen a bolt. Persze gyalogosan lehet, de egy zsák virágfölddel érdekes lehet a kijutás, a feltúrt utcából. A tulajdonos mozgását gátolják, a kapubejáróban lerakott térkövek, amit fogalmam sincs miért nem raktak pár méterrel odébb.

Javulás talán annyiban várható, ha kész lesz, hogy az úton el tud haladni egy autó, megállni viszont nem fog tudni, hiszen már most kirakták a megállni tilos táblát. Nem tudom, meddig lehet így életben tartani egy vállalkozást, de azt gondolom, óriási veszteséget könyvelhetnek el, különösen most, amikor igazán nagy lehetne a forgalma.

Persze a fideszes bagázst az sem érdekelte, amikor a Grassalkovich úti üzletsort lehetetlenítették el éppen decemberben.

A vállalkozók fizethetik a duplájára emelt iparűzési adót, cserébe jól ellehetetlenítik őket.