Beharangozó 4.

Kedves Olvasóim!

A ?beharangozók? megjelenése óta, mint bizonyára látták és olvasták, betartottam, amit ígértem: minden írásom meg is jelent a tervezettek közül.

Mivel nagyon sokan érdeklődnek a többi írással kapcsolatban, megnyugtatok minden érdeklődőt ? és azokat is, akik szeretnék, ha ezek nem jelennének meg, ? hogy dolgozom a helyi, maffiaszerű ügyek kibogozásán és a következő hetekben nyomon is követhetik a haladást.

Mostanában talán a megszokottól kevesebb írásom jelent meg, amit igyekszem orvosolni. Mentségemre legyen mondva, volt munkám bőven. Rendezvényeken vettem részt, sokat kerékpároztam annak érdekében, hogy Önöket tudjuk tájékoztatni a kerékpárút valódi helyzetéről, jogász barátaimmal konzultáltam (részben az ellenem indított perekre való felkészülés céljából, részben pedig a helyi ügyek miatt indítandó büntető feljelentések összeállítása kapcsán). Jól tudják (elmondtam, leírtam), a város szisztematikus tönkretétele ellen nincs más mód, mint büntető feljelentéseket tenni.

Azért Önök nem maradtak olvasnivaló nélkül, hiszen csak az elmúlt napokban országos és megyei sajtó többször is foglalkozott városunkkal, mint például a HVG (Leváltották Szabó Zsoltot), a Népszabadság (Még Bakot sem lőttek), vagy a heol.hu (Leváltották, vagy sem Szabót?).

De most jöjjön az ízelítő, hogy milyen témákkal fogok foglalkozni a közeljövőben!

 1. Elemezni fogom, hogy milyen veszélyekkel jár a város eladósítása. Mint jól tudják, a testület 1 milliárd forintos (1.000.000.000.- Ft) keretszerződést szavazott meg hitel felvétele céljából.
 2. Természetesen nem állhatunk meg büntetőfeljelentés után sem a kerékpárúttal kapcsolatos tájékoztatásban
 3. Folytatom a Média-Hatvan Nonprofit Kft. 2014. évi mérlegének elemzését (hová tűnt 9,5 millió forint ? 9.500.000.- Ft)?
 4. Bízunk benne, hogy Ofella Zoltán úr előbb-utóbb hivatalosan is megkapja azt a kérdéssort, amelyre a sportkoncepció tárgyalásakor kellett volna válaszolnia (1,5 millió Ft-ért, azaz 1.500.000.- Ft-ért készítette a koncepciót).
 5. Megpróbálok utánajárni, hogy többszöri átépítés után ? a Polgármesteri Hivatal előtt ? miért kell ismét több, mint tízmillió forintért (azaz több 10.000.000.- Ft-ért) akadálymentesített bejárót építeni (tavaly év végére elkészült, majd elbontották)
 6. Tudják Önök, hogy melyik az a sportegyesület, amelyiknek információim szerint egyetlen versenyzője van és 2015-ben mégis 15 millió (15.000.000.- Ft) forint támogatást kapott (2014-ben 14,5 millió Ft-ot, azaz 14.500.000.- Ft-ot kapott) és ezzel a második legtámogatottabb egyesület volt? Én tudom és meg is osztom Önökkel!
 7. Természetesen, miután sokakat felháborítottak a Szárazmalom körüli mutyiszagú történetek, visszatérünk erre is (tudják, 800 milliós, azaz 800.000.000.- Ft-os állami támogatás kevés volt ehhez és a jelek szerint a város összesen 293 millió, azaz 293.000.000.- forintot ?tolt? ebbe a projektbe pluszban)
 8. Természetesen, az elmúlt havi testületi ülésről is elkészítem a beszámolót, igyekszem pótolni.
 9. Tudni szeretnék, hogy a több, mint 1,1 milliárd Ft-ból, azaz pontosan 1.139.368.577.- Ft-ból megépített, semmire nem használható Kalandpark üzemeltetése mennyibe került valójában? Megosztom Önökkel ezt az információt!
 10. Mi a helyzet a Multifunkcionális Közösségi Központtal? Agóra vagy agónia? Visszatérünk a témára!
 11. Halottgyalázás vagy furcsa névazonosság? Segítek! A Hatvani Hírlapról van szó?
 12. Mi az a ?felsőfokú képzés Hatvanban?? Pontatlanság vagy szándékos csúsztatás?
 13. Megígértem, hát legyen! Egyszer részletesen foglalkozom a fideszes belháborúval és annak következményeivel.
 14. Ismét foglalkozunk az FC Hatvan szereplésével és az egyesület szurkolói oldalán leírt eredményekkel.
 15. Tájékoztatni fogom Önöket a ?Jel vagy jelkép?? szavazás eredményéről

Az Önök pontos tájékoztatása érdekében több közadatot kértem, kérek, ezek is befolyásolhatják a megjelenés sorrendjét.

Kedves Olvasóim!

Továbbra is igyekszem ott lenni lehetőleg minél több bizottsági és testületi ülésen, természetesen kamerával, annak érdekében, hogy Önök cenzúrázatlanul lássák a ?bazi nagy hatvani valóságot?.

Megköszönve eddigi segítségüket, ötleteiket, az utóbbi időben egyre több és értékesebb információikat, zárom soraimat azzal, hogy rám továbbra is számíthatnak! Természetesen, ha valami új, érdekes téma ?beelőzi? a fentieket, arra az esetre a változtatás jogát én is fenntartom.

Ennyi lenne a mostani beharangozó!

Ne feledjék a mottót: ?Mert mindig van, akinek már előre harangoztak!?