Feljelentés a több mint 170 milliós adósság miatt

Érsek Zsolt a Heves Megyei Közgyűlés tagja, az MSZP Heves Megyei Elnöke, feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen, a Btk. 403 § (1) a)pontjába ütköző és aszerint minősülő számvitel rendjének megsértése, valamint a Btk. 220. § (1) c)pontjába ütköző és aszerint minősülő közérdekű adattal visszaélés miatt.

Mint elmondta, a rendelkezésére álló adatok alapján a Hatvani Városgazdálkodási Nonprofit Közhasznú Zrt. és a Hatvani Albert Schweitzer Kórház-rendelőintézet Nonprofit Közhasznú Kft. 2012. április 20-án megállapodást kötött annak érdekében, hogy az egészségügyi ellátásban utófinanszírozott betegellátásért kapott pénzt a kórház megfizeti a korábbi működtetőnek.

2010 év végéig az egészségügyi közszolgáltatási tevékenységet a Zrt. látta el, azonban az OEP finanszírozás díját már nem ő kapta meg.

Érsek Zsolt véleménye szerint az egészségbiztosító nem jogszerűen járt el, mert a szolgáltatótól befogadott elszámolás szerinti összeget az új szolgáltatónak fizette meg.

Ennek ellenére a Hatvani Albert Schweitzer Kórház-rendelőintézet Nonprofit Közhasznú Kft. a jogszabály és a megállapodás ismeretében sem szerepeltette számviteli, bizonylati rendjében, így a hitelező érdekeit jelentősen veszélyeztette, a megbízható és valós képet eltitkolta.

Míg a Hatvani Városgazdálkodási Nonprofit Közhasznú Zrt. nyilvántartásában a 170.481.574,- Ft tartozás szerepel, a mostani szolgáltató beszámolójában nem tünteti fel, mondván erre nincs szerződéses kötelezettsége, ez nem elismert tartozás.

Érsek Zsolt ezt a feljelentést figyelemfelhívásnak szánta, szándéka csupán annyi, hogy Hatvan Város cég végre pénzéhez jusson és ne folyjék ellene bírósági és NAV eljárás, illetve ne szerepeljen a 100 millió fölötti adó tartozók listáján, mert így kijavítható az a hiba amit Szabó Zsolt okozott polgármestersége idején és nem rendezték a kórház adósságát, mielőtt az államnak át lett volna adva.

MEGOSZTÁS
Előző cikkBeharangozó 4.
Következő cikk1:2 vagy 2:1?