Nem adjuk!

0
2166

Örülök, hogy a heol.hu és a Heves Megyei Hírlap is foglalkozik a kastély sorsával, bár elég egyoldalúra sikeredett.

A cikk szerzője vehette volna a fáradságot, hogy nem csak a hatvani polgármestert kérdezi meg az üggyel kapcsolatban, hanem azokat is, akik elsőként tiltakoztak, mondjuk a hatvani Szocialistákat!

Kedves Ottó! Nem felejtettem el semmit, veled ellentétben.

Amikor tiltakozó írásomat közzé tettem, nem volt számomra ismert, hogy ki, vagy kik állnak az ügy mögött. Most már tudom, és a véleményem egy kicsit sem változott. Továbbra is fenntartom azt, hogy tulajdonba átadni az állami vagyont nem szabad.

Annak ellenére, hogy felemeltük szavunkat az állami tulajdon átadása ellen, olyan “baráti” össztüzet kaptunk, hogy csak néztünk, mint a moziban!

Lehet, hogy ezek a “barátok” nem is annyira a barátok?

Vagy elfelejtették a telefonszámunkat, hogy megkérdezzék, mi van gyerekek?

Szerintem álságos, hogy a polgármester széttárja a kezét, és úgy tesz, mintha semmi lehetősége nem adódna véleménye kinyilvánítására. Polgármesterként legalább azonnal tiltakoznia kellett volna. Értem én, hogy nehéz úgy szót emelni, ha – bevallása szerint – baráti szálak fűzik Lázárhoz. Természetes, hogy nem akar szembe menni a fidesszel, mert még valami kis koncot remél.

Érdekes, hogy félinformációkat közölnek. A város egy kft-t hozott létre a kastély működtetésére. Már a Vadászati Múzeum ötletének nyilvánosságra kerülésekor is lehetett tudni, hogy a kétméteres gumiharcsával nem fogja elérni az ígért látogató számot.

Amikor a kastélyüzemeltetés elvétele mellett döntöttek, többen azt gondolták, hogy ennek büntetés szaga van. Még a rendezvényteremért is harcolnia kellett a városnak.

2016 januártól -a gödöllői működtetés időpontjától- sem nőtt ez egekbe a látogató szám.

Azt is mondhatnánk, hogy semmi nem változott.

Úgy tűnik, hogy politikusainkat félreinformálták, a múzeumi gyűjtemény nehéz helyzete miatt szerettek volna segíteni. Ez teremtett olyan elfogadhatatlan helyzetet, ami ellen a hatvani és megyei MSZP azonnal tiltakozott, és mindent elkövetett, hogy ne kerülhessen állami tulajdonból magán tulajdonba a kastély.

Fontos, hogy nem a múzeumi gyűjtemény jobb működtetése ellen vagyunk, hanem minden mutyigyanús ügyet üldözünk, így ezt is.

Tudom, hogy ezzel a véleményemmel több ellenfelemnek csalódást okozok. Arra kérem őket, hogy próbálják meg feldolgozni.

Ugyanakkor elvárom a Polgármestertől, hogy ne álljon félre, tegyen meg ő is mindent, hogy ez a gyalázat ne történhessen meg. Amennyiben szükséges, segítek neki ebben a harcban.

Abban az esetben, ha számára is a hatvaniak érdeke fontos, akkor tiltakozzon ő is, és ne meneküljön el attól, hogy véleményt formál a tervezetről.

Ez nem a vadászkamaráról szól, hanem Semjénről és a haverokról.

Ezt sem én, sem a Heves Megyei Szocialisták nem akarják támogatni.

Sem most, sem később!

Nem mellesleg az MSZP-ben a helyiek szava képes visszafordítani a -nagyok- döntéseit is.

EZ A DEMOKRÁCIA!