A probléma kizárva!

0
646

Az uszoda bezárva?

Jogosan kérdezhetik, hogy milyen problémát kell kizárni az uszodából. A válasz roppant egyszerű: bennünket, hatvaniakat!

Többször írtam már az új vezető ?áldásos? tevékenységéről, ami a jelek szerint nem irányul másra, mint arra, hogy kizárjon bennünket az uszodából, azaz megszüntesse a lakossági úszást. Első ténykedései között szerepelt, hogy bizonyos szolgáltatások árát rögtön 120%-kal emelte, illetve jelentősen csökkent az uszoda igénybevételének lehetősége (időtartamban).

Megszűnt a szaunázók kedvence, a merülőmedence, és zárás előtt már fél órával korábban kiküldik a szaunázókat, emellett az egész intézmény egyre lepukkantabb (erről legközelebb bővebben), stb.

Jellemző ?szolgáltatói szellemű? felfogására, hogy olyan eset is előfordult, hogy a strand utolsó nyári nyitvatartási napján, amikor hőségriadó volt érvényben az országban, nem hogy meghosszabbították volna a nyitva tartást (az országos gyakorlatnak megfelelően), hanem a nyitvatartási idő vége előtt több órával egyszerűen kiküldték a látogatókat. A rossz nyelvek szerint mindez azért történt, hogy az ott dolgozóknak egy jó kis nyárzáró bulit tarthasson.

A rutinosabb uszodalátogatók ?már várták?, hogy mikor lesznek újra kitiltva, és lám-lám meg is történt a következő merénylet.

Az, hogy gyökeresen más felfogás szerint van a nyitva tartás a 2010. előtti városvezetés gyakorlatához képest -konkrétan mindig bezárnak- az ünnepi időszakban, azt mi sem jellemzi jobban, mint legutóbb, a Mindenszentek – Halottak napja alkalmával (amiről már írtam is). Az ünnepet megelőző este záráskor az utolsó vendégek még semmiféle hibát nem észleltek, de a következő reggel már ?Üzemzavar miatt zárva? felirat fogadta a bejáratnál a csalódott embereket (amit természetesen a következő munkanapra már sikerült elhárítani).

Most még durvább és látványosabban módon korlátozzák az uszodai szolgáltatok igénybevételének lehetőségét azzal, hogy már 13-tól (csütörtök) 18. (kedd) reggelig ?karbantartás miatt? nem üzemel az uszoda.

Az én olvasatomban ismét hülyének néznek bennünket! Azt gondolják, hogy nem tűnik fel senkinek, hogy ha ünnepnap közeledik, akkor mindig üzemzavarra vagy karbantartásra hivatkozva egyszerűen bezárnak?!

A rendszeres látogatók elfogadnák, ha jelen esetben 14-én (Nagypéntek) és 17-én (Húsvét második napján, hétfőn) zárva lenne az uszoda. Arra, hogy a közte lévő két nap és az előtte lévő hétköznap, amikor egész nap lehetne használni az uszodát, miért nem lehet nyitva, számomra kevés a magyarázat.

Csütörtökön, mivel tanítási szünet van, akár családi program keretében, a gyerekekkel együtt a szülők is elmehetnének az uszodába. Remek alkalom lehetne egy kis kikapcsolódásra, lazításra (tekintettel arra, hogy ilyen alkalmakkor szívesen fordítanának erre többen is időt).

Csak arra tudok gondolni, hogy egyszerűen az uszoda vezetője (természetesen a polgármester és a teljes testület hallgatólagos jóváhagyásával) megpróbál bennünket, hatvaniakat kiutálni innen. A másik verzió az lehet, hogy a cég munkavállalói nehezen törődnek bele, hogy ők szolgáltatási szférában dolgoznak, ahol bizony hétvégén és ünnepnapokon is dolgozni kell(ene), ezért irányításra alkalmatlan főnöküket megfűzik, hogy lépten-nyomon bezárja az intézményt.

A cikk megjelenésével egy időben megkeresem a Kft. -egyébként több százezer forintos fizetésű- ügyvezetőjét, hogy tájékoztasson az alábbiakról:

  1. Mi az a feladat, amit ?karbantartás? címszó alatt olyan sürgősen el kell végezni, hogy nem várhat a nyári szezonzárásig?
  2. Az öt nap alatt összesen hány fő vesz részt a karbantartási feladatok ellátásában? Külön kérem megjelölni, amennyiben külső szolgáltatót vesznek igénybe!
  3. A karbantartási feladatok közé tartozik-e, hogy leengedik a vizet és újra feltöltik a medencéket?
  4. Kérem az ügyvezetőt, hogy a karbantartási napokon engedélyezze, hogy naponta 8:00-20:00 óra között háromszor bemehessek az uszodába és megtekinthessem, hogy valóban folyik-e karbantartási munkálat, illetve konkrétan milyen jellegű tevékenységet végeznek, illetve történik-e munkavégzés egyáltalán.
  5. Ez a karbantartás volt-e tervezve, ha igen, okoz-e problémát, hogy ?piros betűs ünnepnapokon? is folyik a munka? Konkrétan ez ütközik-e a Munka Törvénykönyvével?
  6. Mely napokon tervezi az uszoda vezetője személyesen ellenőrizni a karbantartási munkákat, illetve megoldható-e, hogy azokban az időpontokban én is bemehessek kép- és hangrögzítés céljából?

Kedves Olvasóim!

Megítélésem szerint ez a ?lakosságellenes? tevékenység csak akkor változhat, ha a városnak új vezetői és ennek a cégnek új ügyvezetője lesz.

A fejleményekről mindenképpen tájékoztatni fogom önöket.