Engedjük el az uszoda témát!

0
1180

Most a strand jön!

Hogy mennyire nem csak néhány barátomnak ? akik folyamatosan cseszegetnek ? a problémája az uszoda és a strand működésének rendje, jól jellemezi, hogy a legutóbbi testületi ülésen ellenzéki hozzászólás is érkezett ebben a témában. Nem csak észrevételek voltak, hanem javaslatok is elhangzottak, melyeket természetesen minden vita vagy szavazás nélkül a polgármester lesöpört.

Volt már példa arra az elmúlt 7 évben, hogy hasonló témában, ellenzéki kezdeményezésre ? még Szabó Zsolt polgármestersége alatt ? módosították az uszoda nyári nyitvatartásit a lakosok igényeihez igazodva. Na de, mint azt írom akkor még(!) Szabó volt a polgármester, és akkor még volt esély, hogy meghallották a hatvaniak igényét. Igen, akkor még volt rá esély?

Figyelembe véve a nyár reggeli, esetleges szélsőséges időjárási viszonyokat ? plusz 13-15 fok, eső, stb.- az volt a javaslat, hogy legalább június 30.-ig biztosítsák a reggeli úszást az uszodában fél 6-tól 8-ig. Ez után lett volna még elég idő munkatársaknak kimenni a strandra a reggel 9 órai nyitásra.

A másik javaslat a volt, hogy ne csak a hőségriadón legyen 20 óráig nyitva a strand, hanem minden este, mert egyébként 19 órakor zár. Ez is jó ötlet, hiszen akik este jártak úszni az uszodába 19:30 és 21:45 között, azoknak nagyobb esélyük lett volna a sportolásra, nem beszélve azokról, akik egyébként ?csak? hűsölni szeretnének.

A felvetésre előbb a polgármester reagált, aki a költségvetéssel indokolta a lehetőségek szűkítését. Tette ezt (most is) gondolkodás nélkül, pedig vélhetőleg komoly kiadásokkal nem járt volna, különösen, ha megértette volna a javaslat lényegét, miszerint ugyan annyi emberrel meg lehetett volna oldani a problémát osztott nyitva tartással.

Ez után megadta a szót Havassy Kálmánnak, aki a videó felvétel szerint azt sem tudta, hogy ?milyen rendezvényen van?, vagy népiesebben ?milyen zenekarban játszik?.

Igazgató úr nem arra válaszolt, hogy mi történik akkor, amikor hideg van, hanem arra helyezte a hangsúlyt, hogy júniusban 38 fok van az uszodában, ezért jobb odakint úszni. Erre is van megoldás egyébként, ha túl meleg van valahol ? légkondi hiányában ? például az ablakon keresztüli szellőztetés. Csak megjegyzem, ha odabent 38 fok van, akkor odakint sincs hideg, így probléma sincs!

Azzal példálózni, hogy bemutatja, mennyien járnak, azért álságos és nevetséges, mert a rossz időjárás miatt kevesen jártak, és ezt vélhetően ő nagyon jól tudja.
Az általa említett reggeli 25 fokos vízhőmérsékletet meg kezeljük nagyon fenntartással! J Egyébként megígérem, hogy időnként én is megmérem? J

Most csak azt kell eldönteni, hogy nem értette vagy nem akarta érteni a kérdést!

A hosszított ? 20 óráig ? tartó nyitva tartást teljesen összekeverte a hőségriadó miatti nyitva tartassál. A javaslat egyértelműen az volt, hogy ne csak a hőségriadó miatt legyen nyitva, hanem alaphelyzetben is az úszók miatt 20 óráig.

Az, hogy ő esetleg nem szeret a strandon lenni a meleg napok estéjén, az nem jelenti azt, hogy ezzel a látogatók is így vannak!

Még emlékszem arra, hogy előfordult olyan is, hogy augusztus utolsó napján ? utolsó nyitvatartási nap -, amikor hőségriadó volt az országban, de ők simán bezártak 17 órakor. A hírek szerint, azért mert évzáróbulit tartott a személyzet. Azért ez is jól jellemezi a helyzetet, hogy mennyire és kinek az érdekeit képviseli a vezető. Remélem, nem keveri a szakszervezeti titkár és az igazgató feladatait? Viszont tény, hogy bulizni mindig jobb, mint dolgozni!

Hogy a polgármester és az igazgató is a költségvetésre hivatkozik, azért sem elfogadható, mert más polgármester alatt nem okozott gondot, akár menet közben is módosítani. Már mint a nyitva tartáson?.

Ugyanakkor olyan felelőtlenül és meggondolatlanul szórja a pénzt a városvezetés, ami botrányos!

Gondoljunk csak a híd lábánál lévő plexi szörnyre, ami közel 27 millió forintba került nekünk, vagy a közelgő nyári sörfesztiválra ? amit EXPO néven tartanak -, amire 30 milliót irányoztak elő.

Arról meg már nem is szólva, hogy ha mégis előkerülne a tavaly a könyvtárra szánt 100 millió forint ? amivel Horváth a jelek szerint nem tud elszámolni ? annak töredékéből megoldható lenne az esetleges plusz kiadás.

Ui.: Ez egyébként 3-4 plexi szörnyet (amilyen a hídnál van) rendelhetnének, esetleg egy-egy EXPO-t novemberre, decemberre és januárra rendezhetnének. Vehetnének magunknak még 8-10 DOTTO-t is és azzal biztosan dugót tudnának csinálni Hegyeshalomtól-Záhonyig, akár az M3-son is.
Na, ugye jó lenne az a pénz?..

MEGOSZTÁS
Előző cikkNa de Kálmán??
Következő cikkKi is lop akkor?