Veszélyben a hatvani úszók?

0
539

Ki ezért a felelős?

Megdöbbentő információ birtokába jutottam a tegnapi nap folyamán.  Amennyiben ez igaz, akkor lehet, hogy a hatvani gyerekek veszélyben vannak!

Havassy Kálmán legutóbbi nyílt testületi ülésen tartott rögtönzött biológia óráján felvilágosította a képviselő testület tagjait és minket, földi halandókat az úszásról, annak elvárt körülményeiről és élettani hatásairól.

Azzal indokolta, hogy most szombattól nem biztosítják a reggeli (hétköznap 5:30-tól, hétvégén 6:00 órától) úszást az uszodában, mert júniusban már 38 °C van bent és 26,5 °C hőmérsékletű a víz, ami ?élettanilag sem biztos? hogy jó. Eközben ?az elhangzottak alapján ? kültéren (5:30-kor) 25 °C víz és ?sokkal kellemesebb hőmérséklet? van, ezért ajánlott a szabadtéri úszás. Konkrétan ma reggel 5:40-kor 11 °C volt a levegő hőmérséklete, a 25°C vízhőmérsékletet pedig igen nagy fenntartással kell kezelni.

Na, de térjünk vissza az eredeti gondolathoz!

Ha ?kitiltják? az úszókat saját érdekükben, mert túl meleg van 5:30-7:30 között, akkor milyen logika alapján kezdődik a hírek szerint egy kéthetes, egész napos úszótábor reggelente 7:30-kor? Mindenki döntse el, hogy életszerű-e az, hogy míg odakint emelkedik a levegő hőmérséklete, addig az uszodában csökken?! Ez szerintem hihetetlen.

Ha elfogadjuk Havassy úr állítását akkor gyerekek ?élettanilag? nem megfelelő környezetben kell szenvedjenek ?egy szabadon választott, önköltséges tábor keretében ? egész nap.

Ezt senki nem veszi be, aki még is, az megérdemli.

Természetesen van még itt több variáció:

  • ha ?már csak azért sem? indokkal nem nyitják ki reggel az úszóknak, annak ellenére, hogy még minimum két hétig egyébként a táborozók miatt nyitva lesz
  • miután még Szabó Zsolt polgármestersége alatt is nyitva volt egy átmeneti időszakban reggel az uszoda ? a strand nyitása után is ?, most valami mást kell csinálni, nehogy olyan legyen, mint akkor
  • a szervezet vezetője képtelen megfelelő munkarendet kialakítani kollégáinak, ezért nem megoldott a nyitva tartás
  • a legvadabb elképzelés viszont az, hogy a gyerekeket szándékosan kényszerítik ?élettanilag nem megfelelő? környezetbe 🙂

Kedves Olvasóim!

Megnyugtatom önöket, hogy véleményem szerint sem az 5:30-kor, sem a 7:30-kor úszni kezdőknek nincs túl meleg az uszodában és ?élettanilag? emiatt nincsenek semmilyen veszélyben.

Ugyanakkor aggasztónak tartom, hogy egy hatnapos karbantartás után is ?tudják, ami Húsvétkor volt ? olyan állapotban van az uszoda zuhanyzójának szellőztető rendszere, mint ahogyan a videón látszik. És a vezető szerint nincs szükség arra, hogy munka közben ellenőrzést tartson valaki, mert minden az előre megbeszéltek szerint történik.

Akkor joggal gondolom, hogy ezt beszélték meg?

A biztonság kedvéért ezt a felvételt elküldöm természetesen a polgármesternek, a jegyzőnek és a régi nevén ?ÁNTSZ?-nek.

MEGOSZTÁS
Előző cikkKi is lop akkor?
Következő cikkÉn mennyit kapok?