35 milliót kell visszafizetnie a csaló fideszes polgármesternek

0
403

Mondok József izsáki polgármesternek vissza kell fizetnie 35 millió forintot, amit vadászház építésére kapott, közölte a Miniszterelnökség.

Izsák fideszes polgármestere két vadászházat épített az Európai Uniótól kapott pénzből. Papíron vendégházak ezek, de az egyikbe ő költözött be, a másikból sem jelentettek le egyetlen vendéget sem.

Az államkincstár január 26-án rendkívüli ellenőrzést tartott az ügyben. “A vizsgálat megállapította, hogy a szálláshelyet szabálytalanul, magáncélra használják, az ingatlant túlnyomóan Mondok József és ismeretségi köre veszi igénybe, ezért a Magyar Államkincstár a támogatási jogosultság megszüntetésével egyidejűleg a kifizetett támogatás visszafizetésére kötelezte a Mondok Kft.-t” – írta a Miniszterelnökség.

A Mondok Kft. jogi képviselője fellebbezett az elsőfokú határozatok ellen. A fellebbezéseket időközben elbírálták, és megállapították, hogy azok megalapozottak voltak, ezért a 35 milliós büntetés jogerős.

Forrás: sztarklikk.hu

Érdekes lesz az a vizsgálat is, ami egy hatvani céget érint, mert az RTL információi szerint, egy fideszes államtitkár családtagjai használják az Uniós pénzből épült falusi szálláshelyet.

A biztonság kedvéért a Magyar Államkincstárnak felteszem kérdéseimet. Amint válasz érkezik, tudatom önökkel! 🙂