Szabadságon a parlagfű kommandó?

Avagy így jár az a település, ahol nincs környezetvédelmi tanácsnok.

Mint már hosszú évek alatt megszokhatták, az illetékesekkel ellentétben én odafigyelek azokra a hatvani területekre is, amik messzebb esnek a Kossuth tértől.

Ismét találtam egy érdekes területet, bár nem igazán kell keresni, hiszen aki nyitott szemmel jár az pontosan tudja, a városi tulajdonú területek körül szinte állandósultak a problémák.

Most a nagygombosi területet néztem meg, és a látottakra enyhe kifejezés az, hogy gyalázatos.

Amíg a lakókat nem költöztették ki szép rendezett terület fogadta az odalátogatókat, mára ez egyáltalán nem így van.

Az udvarok elhanyagoltak, persze csak ott, ahol az önkormányzatnak, vagy a szerződött partnerének kellene rendet tartani. A látottak alapján ennek az intézménynek úgy néz ki, nincs hozzáértő, tulajdonosi szemléletű vezetője.

Annak ellenére, hogy ellenőrizniük kellene a területeket, jól látható, hogy a parlagfű békésen sütkérezik a reggeli nap fényében. Irtani kéne, még sem teszik.

Sajnos ennek sincs felelőse, de ezt már 2010 óta mindenki megszokta, és talán nem is tartják már fontosnak, hogy megóvják a város vagyonát.

Mielőtt valaki a dolgozókat kezdené hibáztatni közlöm, hogy nem ők a felelősek ezért, hiszen ők kizárólag azt a munkát végezhetik el, amivel megbízzák őket!

Viszont örömteli hír, hogy a már sokszor szóvá tett Hegyalja úton rend van a szelektív hulladékgyűjtő körül.

Nem állítom, hogy ez annak a munkának köszönhető amit én végzek, és azt sem állíthatom, hogy köze lennek ennek a rendnek ahhoz, hogy a környékről elköltözött az önkormányzati képviselő és az államtitkár.

Minden esetre azóta legalább ott rend van, és ez a lényeg.