Nem bonthatják el, egyelőre javítani sem fogják

Avagy, egy szükségtelen és rossz beruházásra miért kell több százmilliót költeni?
Többször foglalkoztam már a hatvani kalandparknak csúfolt valamivel, és a kerékpárúttal, ami Hatvantól Boldog irányába épült.

Azt állítja az Önkormányzat és Molnár József önkormányzati főtanácsadó, hogy bár jó lenne a pálya, nincsenek bringások, valamint az elbontása több kárt okozna, mint hasznot.

A hatvani önkormányzat nem sok mindent kezdhet a kalandpark leromlott állagú bringapályájával. A létesítménnyel együtt a bajokat is örökölték.

Ugye ez az a kijelentés, amit senki nem hisz el!

Mi az, hogy örökölték a problémát?

A heol-nak nyilatkozva azt merik állítani, hogy ezt a fejlesztést a mostani magisztrátus örökségként kapta, alig pár évvel ezelőttről, ám nem tudnak mit kezdeni vele.

Csak kérdezem, nem ugyan azok a kormánypárti képviselők ülnek-e most is a képviselő testületben, akik annak idején, amikor a döntés született?

De IGEN, a jelenlegi polgármesterrel az élen, aki nem mellesleg – saját nyilatkozata szerint – a beruházásokért felelt.

A projekt uniós pénzből valósult meg, így elbontása több kárt okozna,­ mint hasznot. De ha rendbe tennék is, kérdés, hogy kik bringáznának rajta, hisz nem, hogy a városban, de a környékén sincs annyi extrém kerékpáros, amennyi élettel tölthetné meg a terepet.

? A kerékpárpályát nem mi találtuk ki, de az ezzel kapcsolatos problémák ránk maradtak ? mondja Molnár József önkormányzati főtanácsadó. ? A sokak által kifogásolt faszerkezet valóban rossz állapotú, ám a létesítmény többi része használható lenne.

De a beruházással nem csak ez a baj.

A több mint egy milliárdos költséggel épült beruházás keretében készült el az a gyalázatos kerékpárút is, amire véleményem szerint örök garanciát kellene, hogy vállaljon a kivitelező.

Annak ellenére, hogy 2016-ban elvileg kijavították a kerékpárutat, nem csináltak mást, mint időlegesen elfedték a problémát.

Nem lehet másra kenni, ez a fidesz és köztük Horváth Richárd felelőssége.

Már az átadás pillanatában láthatóak voltak a hibák, 2016-ra viszont az ünnepélyes átadó után egy év múlva szinte használhatatlan volt egyes részein.

Amikor nekifogtak az állítólagos javításnak, írásban kértem a Polgármestert, hogy állíttassa le a munkálatokat, hiszen nem megoldják, hanem elfedik a problémákat.

Akkor azt mondta Horváth Richárd, hogy olyan technológiával fogják kijavítani, ami megoldja nem csak itt, hanem az ország más területein is az ilyen gondokat.

Nekem nem hittek 2016-ban, 2017-ben higgyenek a szemüknek.

A régebben fiatalok biztosan emlékeznek Rodolfo mondására,

?Figyeljék a kezemet, mert csalok!?

Sajnos Rodolfo már nincs közöttük, ezért az ő kezét már nem tudom figyelni, viszont városunk vezetőinek kezét árgus szemekkel figyelem!

És nem kell megsértődni, ha egyszer rájuk szól valaki, hogy csaltok!

Sajnos nem a polgármesternek lett igaza, az elvégzett javítási munka szinte semmit nem ér, hiszen még egy év sem telt el az újra aszfaltozás után, már jól láthatóan ismét nyílik szét a kerékpárút.

Ott ahol hozzá sem nyúltak, mert akkor úgy látták, hogy az a szakasz rendben van, ugyan azok a hibák láthatók, amik a már egy, vagy kétszer javított szakaszon is.

Nem tudom, minek kellene még történnie, hogy belássák, ennek a beruházásnak a hatvani lakosok a nagy vesztesei.

Mikor fogják végre elismerni, hogy ez a kerékpárút nem készült el első osztályú minőségben, úgy ahogyan a megrendelés és az átvétel szerint kellet volna.

Mert kifizetve nem ilyen út lett!

Mint ígértem, a hatvani lakosok érdekében nem fogom hagyni, hogy kár érje az adófizetőket, ha kell, ismét büntetőfeljelentést teszek, de most már hűtlen kezelés miatt is!

És mit annyiszor, ismét felajánlom segítségemet, – természetesen ingyen – annak érdekében, hogy ezt a problémát végérvényesen meg lehessen oldani!

Talán az első és legfontosabb,  hogy megfelelő alapot kell készíteni az új kerékpárútnak, amit természetesen garanciában kell, hogy elvégezzenek.

Minden más csak maszatolás!