Mit titkolnak a hatvani lakosok elől?

0
819

Mára már mindenki tudja, hogy az amit eddig csak gondolni mertünk, igaznak bizonyult.

A hulladékgazdálkodás nagy üzlet lehet, hiszen véleményem szerint Szabó Zsolt államtitkár irányításával ezt is kivették Hatvan alól.

Mint minden, ez is a “pancserpuccsra” vezethető vissza, hiszen amíg Szabó irányított Hatvanban, – bár Horváth Richárd volt papíron a polgármester – nem volt semmi probléma.

Dőlt a pénz, még a városi ünnepségeken is megjelent a jóságos államtitkár, egyszóval előfordult, hogy láthattuk a városban.

Az összeveszés pontos okait nem lehet tudni, de annyi bizonyos, hogy akkor kezdődött, amikor Horváth megelégelte, hogy más mondja meg neki, mit kell csinálnia, miközben ő a polgármester. Azt, hogy nem ő volt az irányító, elismerte egy interjúban is. Tehát beismerte, hogy egy marionett bábú volt éveken keresztül, de nem csak ő, hanem az egész, akkor még fideszes bagázs is.

Horváth hiába izmozott a hulladékgazdálkodás ügyében, ezt megelégelte a fidesz, és le is váltották a társulás elnöki posztjáról, csak ez kevésnek bizonyult, hiszen Hatvan többségi szavazata nélkül a társulás nem tudott egyről a kettőre haladni.

Természetesen a társulás új elnöke már székfoglaló beszédében elmondta, hogy amennyiben nem lesz változás, új társulást fognak létrehozni, amin senki nem csodálkozott, hiszen tudjuk, ha üzletről van szó, a fideszes nagyurak gátlástalanul gázolnak át mindenkin, és mindenen.

Rosszul indult az új társulás alakuló ülése, hiszen a megválasztott elnök, – Kómár József Heréd polgármestere – mindjárt hazudott is egy nagyot, mert szerinte az, hogy őt elítélték a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett miatt, az csak egy intézkedés, őt nem ítélték el. Pedig de!

Horváth Richárd az előző testületi ülésre meg is hívta Szabót és Kómárt, hogy tájékoztassák a hatvani képviselőket és embereket, mik is valójában a tervek, hiszen a tervezett fejlesztést Hatvanban kívánják végrehajtani, herédi irányítással.

Persze erről a hatvani lakosságot senki nem kérdezte meg, pedig illett volna.

A jelenlegi hulladéklerakót bővíteni kívánják, ami azt jelenti, hogy esetenként még Nógrád Megye szemetét is ide ömlesztik, és annak bűzét a hatvani embereknek kell majd szagolni.

Információm szerint harmincnyolc település szemetét fogják a hatvani emberek nyakába zúdítani.

Az már természetesnek mondható, hogy sem Szabó, sem Kómár nem jelent meg a testületi ülésen, és vélhetőleg nem is fognak, hiába hívják őket.

Így nem tudhatjuk meg, hogy mi lesz a jelenlegi szolgáltatóval, de azt sem, hogy mi a terv a hatvani társulással.

Szerintem ez is megért volna egy konzultációt! Vagy nem?

Hamarosan megtudhatják azt is, hogy Hatvan miért nem kapott semmilyen szerepet az új társulásban, mert Kómár véletlenül megmondta az igazat.

MEGOSZTÁS
Előző cikkMire megy a pénz?
Következő cikkBosszúból jeles