Szexuális zaklató vagy büdös bunkó, esetleg mindkettő, vagy talán még sem?

0
900

Ez a kérdés fogalmazódott meg bennem, amikor elolvastam az Index cikkét november 9. én amit itt olvashatnak el.

A cikk pontos címe: ?Fideszes terror, kispöcsözés és zaklatás a városházán?. Lényegében nem szól másról, mint hogy Tóth Csabát aki Szabó Zsolt, majd Horváth Richárd kabinetfőnöke volt, miért kellett kirúgnia a jelenlegi polgármesternek, illetve ennek a döntésnek milyen hatásai van a városra.

Azon természetesen el lehet vitatkozni, hogy a Szabó-Horváth ellenségeskedésnek ez-e a valós kiváltó oka, de tény, hogy azóta a város fejlődése, mely 2002-től 2015. tavaszáig töretlen volt, megtorpant. Nem kicsit, nagyon! Az, hogy Horváth Richárd ezért sejtelmesen mindig Szabót teszi felelőssé, azt gondolom, hogy ma már senkinek nem kérdés. Az viszont már igen, hogy miért nem meri ezt nyíltan kimondani és felvállalva szembeszállni ? amennyiben így van ? az államtitkárral.

Legalább ilyen aggasztó azonban, hogy az idézett cikk szerint a munkaügyi perben a bíró ?érdemi ellenvallomások hiányában bizonyítottnak tekintette?, hogy Tóth negatívan nyilatkozott munkatársairól, Horváthról, konkrétan ?kiscsávózott?, ?kispöcsözött?.

Amennyiben ezt a jelenlegi polgármester tudta, számomra érthetetlen, hogy az első ilyen eset után miért nem rúgta ki azonnal, mert a cikk alapján úgy tűnik, hogy ez nem egy egyszeri eset volt.

Ezt még egy vállrándítással akár el is intézem magamban, betudva a polgármester mentalitásának, ?bátorságának? és némi túlzással még alapot adhat a “kispöcsözésre” is. Az viszont, hogy a cikk szerint ez az “ember” megengedte magának, hogy a nőkkel kiabáljon, káromkodjon, és úgy alázza meg kolléganőjét ?más férfi kollégák előtt?, hogy hangosan közölte vele, hogy forduljon meg, mert jó a segge? itt aztán végképp elszakadt nálam a cérna! Arra nagyon kíváncsi lennék, hogy kik voltak azok a ?férfi? kollégák, akik előtt, így mert beszélni a korábbi kabinetfőnök, aki nem mellesleg jelenleg a Heves Megyei Önkormányzat alelnöke. Már csak azért is érdekelne, mert gyalázatosnak tartom azt, hogy sem a polgármester, sem pedig a jelenlévők nem védték meg a hivatal dolgozóit, hiszen a kijelentése után, hogy  “forduljon meg, mert jó a segge” azonnali felmondással kellett volna elküldeni.

Esetleg az egyik tanú a jelenlegi polgármester volt? Amennyiben nem, ő mikor szerzett ezekről tudomást? Ez azért is érdekes helyzet, mert nekem, mint külső megfigyelőnek úgy tűnik, mintha egy internetes portálon ? na, jó, legyen kettő, mert ?kivételes bátorságot? tanúsítva a Hatvani Hírek is átvette ? megjelent cikkel gyakorlatilag egy kis kellemetlenséggel ez az ügy is lezáródna.

Természetesen a megyei sajtó és a “szabómédiai” ezt agyonhallgatja és néhány napon belül tulajdonképpen a feledés homályába merül az egész ügy. Amennyiben nem egy apró kellemetlenkedésnek szánná a cikkben nyilatkozó polgármester ezt a botrányos ügyet, akkor bizonyára megvédve saját kolléganőjét/kolléganőit arra biztatná őket, hogy tegyenek büntetőfeljelentést Tóth Csaba ellen, vagy ami még gerincesebb lenne, ezt maga tenné meg.
Ismerve azonban Horváth Richárdot, erre azért ne számítsunk, mert a jelek szerint a Tóth Csaba által ?kis? jelzővel illetett szervében akadozik a vérellátás is.

Talán előbb erre a büntetőfeljelentésre lenne szükség, mielőtt a nevezett személy ?össszeférhetetlenségét? kezdenék el feszegetni, bár ez is megérne egy pár sort.

Akik hosszú időn át hagyták, hogy a hivatal dolgozóit alázzák, zaklassák, alkalmatlanok arra, hogy képviseljék a választókat, de alkalmatlanok a város vezetésére is.

Számomra az egyértelműnek látszik, hogy amennyiben nem tesznek büntetőfeljelentést, minimum fenntartással kell fogadni a cikkben leírtakat.

Viszont az is érdekes, hogy azokról a dolgokról, amiről korábban többször írtam, most éppen azok bizonyítják be, hogy igazak lehettek, akik a legjobban tiltakoztak ellene.

Ez már valami!