A rendőrség szerint nem kell rettegnünk Sorostól

0
350

Megszüntette (illetve el sem kezdte) az eljárást a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a Soros György nemzetbiztonsági kockázatát vizsgálandó feljelentés ügyében. Korábban Mirkóczki Ádám jobbikos képviselő fordult a rendőrséghez, hogy megtudja, igazak-e azok a kormánypárti nyilatkozatok, amelyek Soros-tervről, illetve a milliárdosnak a magyar alkotmányos rend megváltoztatásról szóló állítólagos elképzeléseiről értekeztek. A Magyar Nemzet birtokába került határozat szerint az NNI egyhónapos ? sem Sorossal, sem kormánypárti politikusokkal nem konzultáló ? vizsgálat után megállapította:

nincs szükség semmilyen eljárást indítani.

Az NNI álláspontja szerint

Soros György ominózus ? például a legfrissebb nemzeti konzultációban is idézett ? írásaiban a véleményét mondja el egy adott jelenség, esetünkben a migráció kapcsán, ez pedig ?nem tekinthető erőszakos, fenyegetéssel járó cselekmény előkészületének?.
Javaslatait elsősorban az EU-nak fogalmazta meg, így közvetlenül hazánkra nézve nincsenek utasításai sem.

A rendőrség azt is vizsgálta, hogy Soros a migrációval összefüggésben buzdít-e másokat erőszakos, vagy azzal fenyegető magatartásra, ám eddigi publikációi nem vetik fel ilyen típusú bűncselekmény gyanúját. Hozzáteszik, hogy a kormányhoz köthető nyilatkozatok

?Magyarország elleni politikai célokat emlegetnek, amelyek a nyilatkozók véleményét, szubjektív következtetéseit tükrözik?.