Miért csak most lett probléma?

0
462

Csoda történt, hiszen 2011 óta talán először számol be problémáról a városi média.

Mint írják,

November 16-tól már egy új cég végzi a hulladékszállítást Hatvanban. A városi temetőkben pedig fennakadást lehet tapasztalni. Havassy Kálmán, a Hatvani Szolgáltató Intézmény vezetője tájékoztatott, hogy a megrendelt konténer cseréket nem, vagy csak hosszú várakozási idő után szállítják el. Az eddig megszokott egynapos átfutási idő helyett most másfél hetet kellett várni egy-egy cserére.

A teljes cikk itt olvasható:

Felhalmozódik a szemét a konténerekben

Felhívnám Havassy úr figyelmét arra, hogy ez a probléma talán nem azért alakult ki, mert egy másik cég végzi a hulladékszállítást, hiszen 2017. április 05.-én is ilyen állapotok uralkodtak a temetőben, és akkor nem érezte azt, hogy nyilatkozzon róla a sajtónak.

A tavasszal tapasztalható elhanyagoltságot természetesen nem feltétlenül a hulladékszállítást végző cég okozta, inkább arra vezethető vissza, hogy ez semmi más, mint hanyagság és nemtörődömség, illetve annak a vezetői képességnek a hiánya, ami egy ekkora intézmény vezetéséhez szükséges lenne.

Jól látható a két cikkben szinte azonosak a problémák, de áprilisban ezt senki nem tette szóvá rajtam kívül. Érdekes, hogy akkor az intézmény vezetőjének nem szúrta a szemét a szemét, csak most.

Ez lenne a kegyelet?

Nem volt probléma számára november 1-én az sem, hogy a temetőbe látogatóknak szemétkupacok között kellett közlekedniük, erről sem tájékoztatta a sajtót.

Lehet, hogy korábbi javaslatomat érdemes lenne megfontolnia a város illetékeseinek, hogy ne pártkatonákat, hanem a feladat ellátása érdekében, minden tekintetben alkalmas vezetőt nevezzenek ki, többek között annak az intézménynek az élére, aki a temetőt üzemelteti, mert a lakosságot a polgármesterrel szemben nem az érdekli, hogy a város cégeinek vezetői lojálisak-e hozzá, hanem az, hogy a Kossuth tértől távolabb is, egy élhetőbb városban lakjanak.

Természetesen amennyiben szándékosan nem szállítják el a szemetet, az intézmény vezetőjének meg kellene tennie a szükséges bejelentéseket, és a megfelelő jogi lépéseket.

Annak érdekében, hogy kiderüljön valójában kinek a felelőssége a kialakult helyzet, közadat kérelemmel fordultam az intézmény vezetőjéhez.

Számomra meglepő volt, hogy a Hatvani Hírlap, egyáltalán írt a városban tapasztalható problémáról.

Bízom benne, hogy ez nem egyszeri eset, és a továbbiakban nem csak a sikerekről olvashatunk, hanem azokról a gondokról is, amik a hatvani embereket foglalkoztatják!