Nekem te nem mondhatod, legfeljebb az apád?

0
772

avagy ?Nekem dudálsz, Kisautó????

Horváth Richárd polgármester és kis csapata ismét tanúbizonyságot tett hihetetlen mértékű frusztráltságáról és politikai vakságáról, amikor a ?Hatvanegy? című alapítványi újságnak álcázott propagandakiadványukban – melyet ők közéleti kiadványnak neveznek – kétoldalas cikket szenteltek Érsek Zsoltnak.

Úgy látszik, Horváth nem tanult abból, hogy amikor Szabó csapatának tagjaként öt és fél éven keresztül úgy támadták Érsek Zsoltot, mint a sakálok falkája kiszemelt áldozatukat, nem jártak sikerrel. Akkor sem, amikor polgármesterként ő maga próbált meg anyagi kárt okozni neki azzal, hogy egy polgári peres ügyben az ellenfelet támogatta.

A cikk tartalmával most nem foglalkoznék ? később fogok! ?, de van a cikkben olyan rész, amely engem is érint. Konkrétan az, hogy Érseket folyamatosan ?elvtársozza?, ami az ő szájából hiteltelen.

Rögtön az elején tesz egy kis utalást az MSZMP-re és vélhetőleg (!) Szabó Zsoltra, akit szokás szerint megnevezni nem mer most sem, mert szerintem annál gyávább. Az, hogy Érsek polgármestersége ideje alatt uszoda és ?kerülőút? épült, valamiféle hibaként felróni, az elég erőlködés szagú, mint az is, hogy az ?elvtárs? szót kriminalizálni próbálja.

Mivel a baloldalon a ?fideszes fiúk? kifejezést gyakorlatilag a bűnözés, korrupció, zsarnokság szinonimájának használják, ennek mintájára próbálnak Horváthék egy név nélküli cikkben az ?elvtárs? szónak negatív felhangot adni.

Viszont itt meg kell állni egy pillanatra!

Mit is jelent az ?elvtárs? szó? Nem akarok nyelvészkedni, de ha kettébontjuk: ?elv? és ?társ?, ez az a két olyan szó, amelyeket Horváth meg sem érthet. Hol vannak már – ha voltak egyáltalán – az elvei? A társat pedig alapvetően csak a ?cinkos? vagy ?bűn? előtaggal ismerheti, véleményem szerint.

Ugyanakkor van a családjában olyan személy, aki használhatta régen az elvtárs szót, amikor Érsek Zsolttal beszélt. Édesapja a Qualital-ban Apcon az 5. sz. párt alapszervezet agitációs és propaganda felelőse volt. Na, ő jogosan mondhatta?

Így már azt gondolom, hogy teljesen érthető a cikk címe.

Ha egyszer eljut Zsolthoz ez a ?szösszenet? és lemenne olyan mélységbe, ahonnan számára feljönni már a keszonbetegség kockázatával járna, simán mondhatná Horváthnak:

?azt, hogy elvtárs, azt te nekem nem mondhatod, legfeljebb az apád!?