Tíz millió, ami öt évig senkinek nem hiányzott

0
586

Az Fc Hatvan és Hatvan Város között létrejött vagyonkezelési szerződést boncolgattam, ami szerintem több mint gyanús.

Néhány nagyon érdekes dolgot találtam.

Talán az egyik legfontosabb, hogy amíg nem küldtem közérdekű adatigénylést Hatvan Város jegyzőjének, senkinek nem tűnt fel, hogy az Fc Hatvan nem fizette meg 2012 évre a szerződésben meghatározott összeget, közel 10 millió forintot.

Az már csak hab a tortán, hogy ezt a közel 10 millió forintot beszámolóiban sem szerepeltette, annak ellenére, hogy ez egyébként a számviteli törvény szerint kötelessége lett volna.

Több mint gyanús, hogy csak azok után kezdtek el ügyködni, miután én rájöttem a turpiszságra.

Kíváncsi vagyok, hogy ez a pénz miért nem hiányzott ez idáig senkinek, csak a közérdekű adatigénylés után állította ki a számlát a Hivatal. Tehát amit 2012-ben kellett volna kiszámlázni és megfizetni, azt sikerült 2017 novemberében kiszámlázni. Persze gyorsan megállapodást is aláírtak, hogy mind ezt rá ér 2018 évben, részletekben kifizetni.

Ugye milyen érdekes? Öt év után kezdenek kapkodni, pedig tudhatnák, hogy előbb vagy utóbb minden kiderül.

Azt egyenlőre nem tudom, hogy történt-e bűncselekmény, megvalósították-e az Fc Hatvan részéről a Számvitel rendjének megsértése bűntettet, vagy a Hivatal részéről a költségvetési csalást, ezért az ügy tisztázása érdekében kezdeményezni fogok egy átfogó, mindenre kiterjedő vizsgálatot.

Számomra az nem elfogadható, hogy így bánnak a közvagyonnal, és minden jogi lehetőséget kihasználva, kizárólag Hatvan és az itt élők érdekeit szem előtt tartva, mindent meg fogok tenni, hogy ilyen esetek a jövőben ne fordulhassanak elő!

Bíró József