Hosszú idő után vesztésre áll a Fidesz az ellenzékkel szemben

0
495

Amióta nyilvánosságra került, hogy a menekültellenes, milliárdokba kerülő reklámkampány ellenére a Fidesz titokban 1300 bevándorlót befogadott, teljesen összeomlott a nagyobbik kormánypárt kommunikációja.

Rettentően idegesek és össze-vissza kapkodnak. Csak az elmúlt három napban olyan ellentmondásos nyilatkozatok hangzottak el, hogy már most biztosra mondható, hogy ebben a csörtében alulmaradnak.
Hatalmasat hibázott a Fidesz, ráadásul a kampány kellős közepén. Az a kommunikációs panel, amire az elmúlt hónapok politikáját felépítették – a nemzeti konzultációtól a plakátkampányig – egy pillanat alatt, kártyavárként dőlt össze.

A Fidesz zavartságát csak tetézi, hogy az ellenzéki pártok rendkívül jól meglovagolták ezt a hullámot. Megszűntek a jelöltállítás nehézségeiről szóló interjúk, az egymásnak üzengetések, és átvették a kezdeményező szerepet.
Jó kezdeményezés volt például, hogy Molnár Zsolt a nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke a hír nyilvánosságra kerülését követően, azonnal meginvitálta a miniszterelnököt a bizottsági ülésre, hogy a menekültek befogadásának körülményeiről és a Soros-tervről kérdezzék.

Persze nem kell jósnak lenni ahhoz, hogy előre megmondjuk, Orbán Viktor nem megy el a jövő csütörtöki bizottsági ülésre, de az ilyen típusú akciók tökéletesek arra, hogy folyamatosan védekezésre kényszerítsék a kormányt.

A teljes cikk a sztarklikk.hu oldalon olvasható