Erőből korlátoznák a választási plakátok kihelyezését

0
570

A hatvani grémium, tiltakozásunk ellenére, egy olyan helyi rendeletet fogadott el, amiben szakmai indokok nélkül korlátozzák szükségtelenül a választások ideje alatti plakátok kihelyezését.

A jogszabályok értelmében, korlátozó intézkedést ugyan bevezethet a testület, de azt kizárólag műemlékvédelmi és környezetvédelmi okokra hivatkozva teheti meg.

És tudják mi volt az indok, amit Horváth mondott?

A város nyugalma érdekében korlátoznák a választási plakátok kihelyezését.

Felháborító, hogy a még mindig tartó Szabó-Horváth háború miatt, kicsinyes bosszút forralnak a pártok ellen, ha már őket kizárták.

Ez a helyi rendelet indokolatlanul korlátozza a választásokon résztvevő jelöltek bemutatásának lehetőségét, nem mellesleg véleményem szerint törvényellenes is, hiszen olyan indok nem található egyetlen jogszabályban sem, hogy a város nyugalma érdekében ilyen döntés születhessen.

Persze fontos a város nyugalma, de Horváth nem gondolt erre, amikor kirúgta Tóth Csabát, azóta nyugtalan mindenki, és azóta nem érkezik Hatvanba a város által benyújtott TOP-os pályázatokra pénz.

Úgy tűnik, hogy Hatvan jegyzője nem először, politikai kívánalmat akar a jog nyelvével magyarázni, mert szerinte ebben az előterjesztésben mindent rendben talált, hiszen nem tett törvényességi észrevételt.

Szóval, ha Horváth a város nyugalmát valóban fontosnak tartja, talán el kellene gondolkodnia azon, hogy Hatvan érdekében megteszi azt, hogy kiáll és elmondja az igazat, nem láthatatlan kezekről beszél, hanem nevén nevezi azokat, akik Hatvan érdekeivel szemben cselekszenek, és nem szalad Sneider Tamásig, hogy tegyen feljelentést, hanem ezt ő maga teszi meg.

De kizárólag a VÁROS NYUGALMA ÉRDEKÉBEN!