Amikor a sikertörténet megbukni látszik

Mindenki emlékezhet arra, hogy a hatvani hulladékszállítási céget hogyan lehetetlenítették el annak érdekében, hogy Horváth Richárd és Hatvan lába alól kihúzzák a talajt.

Egy előre kitervelt puccsal, leváltották a társulás éléről, a céggel egy kormányzati döntés nyomán felmondták a szerződést.

Ekkor jött képbe a turai cég, és az addig négy települést kiszolgáló pici cég óriássá nőtte magát, hiszen mára már 37 önkormányzat a tulajdonosa.

Azt gondolhatná az ember – joggal – , hogy ebben a cégben minden rendben van, hiszen ez már úgy működik, ahogyan Szabó kitervelte, minden településnek egy szavazata van, így Hatvant teljes mértékben kihagyhatják a döntésekből, nem úgy mint korábban.

Azonban az alig eltelt fél év bebizonyította, hogy nem egészen tudhatták, hogy mit vállaltak, hiszen annak ellenére NAV végrehajtás van a cégen, hogy az indulást, több mint hatvan millió forint többletbevétellel segítette az Állam.

Hiába volt a nagy segítség, valamiért nem tudja teljesíteni kötelezettségeit, és mivel a NAV nem egy barátságos intézmény, gyorsan végrehajtást kezdeményezett a tartozás miatt a cég ellen.

Több kérdés is felmerül ezzel kapcsolatban, de talán az egyik legfontosabb az, hogy nem veszélyeztetik a településekről elszállítandó hulladék begyűjtését, ha fizetésképtelen a cég?

Biztos, hogy csak a NAV-nak tartoznak, és minden beszállító rendesen időben ki van fizetve?

A végrehajtás adatit nyilvános cégadatbázisból vettük, ami itt olvasható:

Szelektív Nonprofit Kft. 2194 Tura, 0272/7 hrsz.

A végrehajtás adatai

A végrehajtás elrendelésének időpontja: 2018. február 20.

A végrehajtás ügyszáma: 3753174337

A végrehajtást elrendelő megnevezése: NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatósága Hátralékkezelési Osztály 7.

Az értesítés (indítás) kiállításának időpontja: 2018. február 20.

Bejegyzés kelte: 2018/02/20 Közzétéve: 2018/02/22

Hatályos: 2018/02/20 …