Hatvanban is vizsgálódott az OLAF! Az OLAF észrevételeire érdemben nem kívánt reagálni Horváth Richárd!

0
580

Közvilágítás korszerűsítésre 2014. szeptember 22.-én írtak ki pályázatot, benyújtani 2014. október 2-től lehetett.

Nem véletlen, hogy az OLAF vizsgálódott, hiszen olyan súlyos szabálytalanságok történtek az ELIOS körül, hogy csak az nem vette észre, aki éppen nem járt arra.

A pályázat megjelenése előtt már Hatvanban is tudhattak valamit, hiszen 2014. április 22.-én születet döntés arról, hogy a Kontinium-Vill Kft.-nek 3.502.025.-Ft-ot fizetnek a projekttel kapcsolatban.

2014. május 26.-án döntöttek 15.934.842.-Ft-ot kifizetéséről a JUKO Kft.-nek, valamint a hivatal, 2014. augusztus 19.-én készíttetett egy energetikai tanulmányt úgy, hogy elvileg a pályázati anyag még meg sem jelent, tehát fogalmuk sem lehetett arról, hogy mire kell tanulmányt írni.

Akkor kimondható, hogy a kocsi nem csak megelőzte a lovat, de mellbedobás nélkül kilométerekkel nyert.

Az már természetesnek mondható, hogy a képviselő-testület tagjait az apró ténynek tekintett  OLAF vizsgálatról senki nem tájékoztatta, a polgármester próbálta titokban tartani.

Viszont az, hogy a polgármester nem szeretné ha kiderülnének a problémák, titkolja, hogy nyomoznak az ELIOS ügyben, nem tárta a képviselők elé az OLAF levelet, mindent elmond.

Már meg sem kell megszólalnia ebben az ügyben, csak akkor, ha kihallgatja a nyomozóhatóság.

Korábban Horváth Richárd átlátható önkormányzatot ígért, most az ablakon sem enged betekintés, ha még is, az már csak akkor következhet be, ha minden kötél szakad.

Tudom, hogy a Nemzet vejének ügyeit nehéz kivizsgálni, pláne úgy, hogy a főügyész hátráltatni próbálja a nyomozást.

Talán április 8.-a után felgyorsulnak az események, és nem lehet tovább húzni a korrekt kivizsgálását és lezárását.