Ha már egyszer Viktor megígérte

0
1593

Úgy tűnik, elkezdődik a leszámolás, ahogyan azt Orbán ígérte.

Mint mondta:

“Mi szelíd és derűs emberek vagyunk. De nem vagyunk se vakok, se balekok. A választás után természetesen elégtételt fogunk venni erkölcsi, politikai és jogi elégtételt is.”

Miközben az egészségügyben nővér és orvoshiány van, a hatvani kórház vezetése úgy döntött, hogy megválik két nővértől, és egy orvostól.

Nem mellékes, hogy az orvosok közül információnk szerint egy önként távozik, így feltételezhető az, hogy a két nővér és két orvos hiánya hamarosan megmutatkozik az ellátásban.

Bár sikerként könyvelik el, hogy több rezidens érkezett a kórházba, mégis aggodalomra ad okot az elbocsátás, hiszen a rezidensek lelkesedése nem pótolja a kiváló szakmai hozzáértést, és a több évtizedes tapasztalatot.

Az egészségügy finanszírozását nyolc év alatt sem tudta megoldani a Fidesz, így hiába újult meg több városban a kórház, az elvándorlás nagy problémát okoz a működésben.

Az orvosok és ápolók túlterheltek, csak rajtuk múlik, az hogy még megfelelő ellátást kapnak a betegek.

Valóban jó dolog, ha megújul egy kórházi osztály, de ilyen nővér és orvos hiány mellett nem hihető, hogy gazdasági okok miatt kell elküldeni a gyógyításban résztvevőket, vagy ha még is, akkor véleményem szerint a gazdálkodás nincs rendben.

Bár a számok ezt igazolhatnák, hiszen csak a hatvani kórháznak közel százmillió forinttal nőtt márciusban az adóssága, még is azt gondolom, ez a központi finanszírozás miatt alakulhat ki, és természetesen hozzájárulhat a nem megfelelő szakmai hozzáértés a gazdasági vezetők részéről is.

Információnk szerint az elbocsátott dolgozók nagy traumát élnek meg a napokban, hiszen elképzelésük sincs arról, miért pont őket kellett elküldeni, ráadásul egyiküket több mint 36 év gyógyításban eltöltött idő után.

A hírek szerint az egyik elbocsátás oka egy megyei politikushoz köthető, amiről hamarosan írni fogok.

Kicsinyes bosszú az, ha a betegek ellátását veszélyezteti egy politikus, ha egy általa vélt sérelem éri!

Egyébként az orvosnak igaza volt, de erről majd később!

EZ FELHÁBORÍTÓ!