Sok a panasz

A lakosság részéről ismét gyarapodtak a bűz miatti panaszok, a közösségi oldalakon a telep bezárását követelik.

A telep vezetőjével beszéltem, és elmondta, hogy amikor kint voltunk a telep bejárásán, egy részén érezhető volt a bűz, azt próbálják megszüntetni.

Megmutatta, hogy a gát megemelésén dolgoznak, ennek érdekében viszont az egyik tárolót meg kellett bontaniuk.

Elmondta, hogy este nem dolgoznak, így azt nem érti, hogy érezhető az a bűzhatás, ami 21 óra után jelentkezik Hatvanban.

Vásároltak egy meteorológiai állomást is, hogy a visszajelzések alapján lássák, a probléma keletkezésekor, milyen irányba fúj a szél, így ha és amennyiben még is a telep felől fújja a bűzös szagot a szél Hatvan irányában, szükség esetén tudnak változtatni a gát magasságán.

Közölte, nem tartja jó ötletnek azt, hogy a telep bezárjon, hiszen az évek alatt felhalmozódó hulladékkal lehet a pernyehányót rekultiválni, viszont ha így maradna, sokkal nagyobb környezeti kárt okoznának, így ők inkább továbbra is azt tartják megoldásnak, hogy a bűzhatás ne legyen érezhető, ha ők az okozói.

Sokan nagy üzletet látnak ebben, pedig higgyék el nem az. Pont a napokban fogadta el a hatvani képviselő-testület a szippantott szennyvíz szállításának és ártalmatlanításának költségeinek majdnem duplájára való emelését, mert annak fogadását ők felfüggesztették, így ezentúl a legbüdösebb dolog, amit a telepre hordtak, már nem kerül be a telepre.

A Hatvanból szállított kezeletlen szennyvíziszapot is sokkal olcsóbban fogadják, mint a Budapestről érkező kezelt és szinte szagtalan iszapot.

Érti a felháborodást, azt is tudja, hogy esetenként érkezhet bűz a telepről, de azt nem tudja elfogadni, hogy mindenért őket okolják.

A rémhírek ellenére a telepet nem őrzik fegyveres őrök, szívesen veszik a visszajelzéseket, csak arra kér mindenkit, hogy ezt indulatmentesen tegye, hiszen ők partnerek akarnak lenni és nem ellenségek.

Továbbra is várják a visszajelzéseket, és mindent meg fognak tenni, hogy a telep miatti panaszok csökkenjenek, illetve meg is szűnjenek. Zárta sorait a telepvezető.