Valami nagyon bűzlik

Már az országos sajtó is foglalkozik a Hatvanban érezhető bűzzel.

Évekre visszamenőleg a Hunviron Kft. Lőrinci hulladéklerakóját tartották felelősnek, többen a Kft-t jelölték meg a szag forrásának.

A nemrég alakult facebook csoport bejegyzései alapján, szinte percre pontosan, és esetenként utcára bontva is kaphatunk információt.

Az egyik tag megosztott egy alkalmazást, ami elvileg pontosan mutatja az aktuális szélirányt, és én akkor bizonytalanodtam el, amikor ma reggel néztem az adatokat.

Tény, hogy reggel 6 órakor, érezhető volt az olajszag, és mielőtt szidni kezdtem volna a Hunviront, ránéztem az alkalmazásra.

Megdöbbentem, amikor kiderült, hogy Hort felől fúj a szél. Nem kívánok összeesküvés elméleteket gyártani, de az mégis furcsa, hogy onnan érezzük a szagot, ahonnan elvileg nem jöhet.

Mi okozza ezt a bűzt? A Hunviron Kft. lerakójában keletkezik, vagy keletkezhet máshol is? Ezt akarják titkolni? Kiket próbálnak védeni úgy, hogy másra terelik a gyanút?

Milyen tevékenységet folytathat az, akinek a bűzét szagoljuk?

Viszont az is igaz, hogy ha és amennyiben ez az alkalmazás nem a pontos adatokat mutatja, semmi másra nem jó, mint hangulatkeltésre, pláne akkor, ha csak azokat az adatokat vagyunk hajlandóak elfogadni, amikor a telep felől érkezik szél.

Nem tudom, hogy valójában honnan érkezik Hatvanba a szag, de minden esetre kétségeim támadtak, és elgondolkodtam azon, hogy kinek, kiknek állhat érdekében félrevezetni egy város lakosságát.

Kik mozgatják a hivatalokban a szálakat ahol érdemben nem mernek, vagy nem akarnak döntést hozni, kik azok akiknek nem a megoldás a fontos, csak az, hogy lejárassanak egy céget, és felmerült bennem az a kérdés is, hogy kinek állhat érdekében átvenni a telep működtetését.

Mivel a hatóságok lapítanak és úgy tűnik nem miértünk dolgoznak, nem biztos, hogy el kell fogadnunk azt, amit egyébként sunyin megszellőztetnek.

Tény, hogy a bűz jelen van, ennek megszüntetésén kellene dolgoznia minden hivatalnak, de akkor meg is kellene nevezni a szag forrását, amit bizonyítékokkal is alá tudnak támasztani.

Mivel erre úgy tűnik képtelenek, jogosan feltételezzük azt, hogy olyan embereket ültettek fontos helyekre, akiknek fogalmuk sincs arról a munkáról, amivel megbízták őket.

A telep bejárása után számomra az derült ki, függetlenül a bűz okozójától, hogy egy valaki partnere a lakosságnak, egy valaki tett ígéretet intézkedésre és azt be is tartotta, az pedig nem más, mint a Hunviron Kft.

A térség egyik polgármester sem jött el a lakossági bejárásra, beleértve képviselő társaikat is, mert nem mernek az emberek szemébe nézni. A telep vezetője mert, és válaszolt a kérdésekre is, viszont a ma reggeli kérdésekre senki nem tudja a választ.

Honnan érkezik a bűz, és ki az okozója, ha Hort felől fúj a szél?