Harcolni muszáj

Hatvanban mindenki számára világos, hogy Horváth Richárd nem csak az elemekkel, de önmagával is harcol már régóta.

Harca még akkor kezdődött, amikor a Jobbik hatvani szervezetével demonstrációt tartott az északi elkerülő út miatt, ami már közel tíz éve volt.

Ez egy hosszúra nyúlt háború.

Horváth akkor azt követelte, hogy a Kölcsey Ferenc utcának a forgalomcsökkentése minél előbb valósuljon meg. Már ekkor megelőzte a kocsi a lovat, hiszen nem sokkal a demonstráció után átadták az elkerülő utat.

Ez annyira tetszett a Fidesznek, hogy kiemelték, maguk közé vették, és így indult el a 2010-es választásokon, és mivel a Fidesz magasan nyert minden körzetet, így lett Horváthból, Szabó kétbalkeze.

A beruházásokért felelős alpolgármestersége idején inkább háttérbe húzódva nem csinált semmit, hiszen nem csak ő helyette, hanem képviselő társai helyett is eldöntöttek mindent, ami nem csoda, hiszen most is meg kell mondani nekik mit csináljanak.

A 2010-2014-es időszaka szinte szóra sem érdemes.

Ezek után viszont nagyot fordult vele a világ, a Fidesz tévedésének köszönhetően, Polgármester lett.

Innen érdekes a dolog, mert a korábban Érsekkel harcban álló Horváth, nem kicsit fordult szembe a Fidesszel, és ez odáig fajult, hogy ki is zárták, képviselő társaival együtt. A neveket nem sorolnám, mert nem érdemes szót vesztegetni rájuk.

Horváth folyamatosan harcban áll valakivel, vagy valamivel.

Emlékezhetünk nagy Hatvant védő háborújára, amiben láthatatlan kezekkel kényszerült harcba szállni, de most valami mással kell szembenéznie.

Ez is láthatatlan, csak nagyon büdös. Persze Horváth körül már régen bűzlik valami, de ez most valami egészen más.

A Hatvant időszakosan elárasztó bűzzel vívott csatájában is vesztésre áll, bár korábban elmondta, hogy ki okozza a bűzt, mára visszakozott, nyilatkozataiban már azt mondja, nem tudni honnan jön a bűz.

Tehetetlenségét bizonyítva, megrendelt egy olyan bűzvizsgálatot, ami a szakemberek szerint nem lesz alkalmas annak kiderítésére, hogy honnan jön a büdös, így ez is csak egy pótcselekvés tőle, amit lassan mindenki megszokik.

Mint többször mondta, “Csapataink harcban állnak”, a gond csak az, hogy a csatákat sorra elveszíti.

Hatvan már nyerhetne is egyszer, persze ez nem igazán lehetséges az ő irányításával.