Money for Nothing

A Diri Straits 1985-ös slágerének címét, Hatvanban szó szerint lehet érteni.

Magyar fordítása “Pénz a semmiért” és azt hiszem, így már mindenki érti.

Nézzük, hogy az “elmúltnyócév”, 2010-2018 mit is vitt el, a hatvani adófizetőktől.

Talán a két legnagyobb ügy a kastély és a kórház ügye, mindkettőnél kihúzták Hatvan alól a talajt.

Próbálkozások sokaságának lehettünk tanúi, ami igen sok adóforintjába került a lakosságnak.

Számolatlanul tettek bejelentéseket az új tervekről, a bökkenő az, hogy ezek többsége rendre elbukott, vagy olyan silány minőségben készült el, hogy arról egy külön vitahetet kellene rendezni. Azt hiszem egyik ékes példája ennek a kalandparknak nevezett torzó, és a gyalázatos minőségben elkészült kerékpárút.

Volt próbálkozás útkarbantartó brigád létrehozására, de mivel gazdasági számításokat szinte soha nem végeztek normálisan, ez is hamvába hullott, mert később kiderült, külsőssel sokkal olcsóbb.

Mindenki emlékezhet a nagy ívű “Agóra” projektre, ami a könyvtár felújítását célozta meg, persze nem kevés pénzt költöttek el előzetesen, és nem lett belőle semmi.

A szárazmalom is bukott projekt lett, erre több százmilliót dobtak ki az ablakon, felelősséget viszont senki nem vállalt érte.

Az a szociális szövetkezet is elbukott, amit azzal a céllal hoztak létre, hogy majd ott megtermelik a város konyháinak szükséges zöldségeket. Nos jelenleg úgy néz ki, hogy valóban termeltek, de a gyümölcsét más aratta le, a hírek szerint ezért nyomoz most a rendőrség.

A nagygombosi major épületei lassan összeomlanak, a lakókat teljesen értelmetlen volt elüldözniük, ők legalább rendben tartották a város tulajdonát.

A könyvtár épületének felújítását és átadását 2016 végére ígérték, de azóta sem nyúltak hozzá, állaga napról napra romlik.

A közlekedés terén is nagyot alkottak, a kétsávos utat egysávosra szűkítették, mondván így gyorsabb lesz a forgalom. Mit mondjak? Nem jött be. Napi szinten van káosz az utakon, elég egy baleset, hogy teljesen megbénuljon Hatvan közlekedése, de sokszor még az sem kell hozzá.

Most a bűzzel hadakozik a polgármester, pedig körülötte sokkal több minden bűzlik, inkább ott kellene vizsgálódni.

Mára kiderült, hogy amikor az Elios sötétségbe borította a várost, olyan mérési eredményeket fogadtak el, amik nem a valóságot tükrözték, most ismét foglalkozni kell a közvilágítással, hiszen sok helyen nem megfelelő.

Szóval van itt pénz dögivel, csak véleményem szerint sokkal átgondoltabban, megfelelő szakértelemmel, és a lakosság igényeinek megfelelően kellene már a tervezést is elvégezni, és talán nem folyna el a város pénze, kivitelezhetetlen ötletekre, és értelmetlen beruházásokra.

Persze biztos van ezeknek is haszna, csak az nem a lakosság számára érezhető, hanem valakik pénztárcáinak és bankszámláinak növekedésén.