Díszpolgári címet, politikai haszonért cserélek

A cím, akár Horváth Richárd jelmondata is lehetne, hiszen ez idáig nem volt példa arra, hogy ne egy olyan elismert személy kapja, aki valóban több évtizeden keresztül dolgozott a hatvani emberek érdekében és elismerése mellett.

Szégyen, hogy politikai haszonszerzés miatt kerülhet fel Semjén neve arra a táblára, ahol többek között, Páldiné Pál Ilona, dr. Pálos Oszvaldné Jolika, Marsó Zoltán, Dr. Freili Géza, dr. Molnár Lajosné Erzsike, B. Nagy Károly, Kocsis István, Ambrus Sándor…

Ugye senkinek nem kell elmagyarázni azt, hogy kik ők, hiszen mindannyian tiszteletreméltó emberek, a Díszpolgári címet kivétel nélkül mindegyik megérdemelte.

A mostani kitüntetés más. Egészen más.

Itt nem az érdem számít, hanem a haszonszerzés. Igen, politikai tőkét kíván kovácsolni a Fideszből kiebrudalt Horvát.

Társai támogatásával természetesen megszavazták. Nem volt más választásuk, hiszen pontosan tudják, hogy a Horváth és Szabó közötti ellentét nem fog csendesedni, bár látszólag most béke honol, csend van. Vihar előtti csend.

Horváth a KDNP-t és Semjént tolja maga előtt, mint valami pajzsot, kérdés, hogy ez elég lesz a védelemhez, vagy berosál.

A jobboldali értelmiség is tanácstalan, hiszen pontosan tudják, Semjén inkább ártott Hatvannak, mint segített. Gondoljunk csak arra, hogyan támogatta a Kastély átjátszását a vadász haverjainak. Mindenen és mindenkin átgázoltak, kizárólag saját és haverjai érdekeit tartotta szem előtt.

Azon kívül, hogy a Kastély átadóján megjelent, ami valójában egy közpénzen finanszírozott, több mint 20 milliós kampányrendezvény volt, semmi mást nem tett. De mégis. Az átadón is átvett egy kitüntetést, vadásztársaitól.

Az, hogy Semjénből díszpolgár lesz, nem csak Hatvanra nézve, de Hatvan IGAZI DÍSZPOLGÁRAIT is figyelembe véve, szégyenteljes minden eddig kitüntetettre nézve.

Horvát nem zavartatja magát, hiszen őt nem érdekli a hatvani emberek véleménye, kizárólag saját érdekeit szem előtt tartva, adományoz, jutalmaz, mert mindenből hasznot akar húzni.

Persze nem Hatvan fogja ezt a hasznot élvezni, hanem ő, és szűk családi, baráti köre.

Már ő is úgy gondolja, hogy ez az ő városa, nem érdekli semmi, csak a politikai túlélés, ennek rendel alá mindent, és mindenkit. Viszont nem probléma, ha közben a zsebek is dagadnak.

Egy rövid és nem reprezentatív kutatás szerint, íme a szavazás állása.

Természetesen ezeket a neveket Önök javasolták, és ezt elfogadva készült a kérdőív.