Kásler: “Ha betartja a tízparancslatot, még ma is élne az a szívbeteg”

Kásler Miklós új egészségügyi törtvényt is szeretne, ami a 10+3 parancsolaton alapulna.

Tegnap robbant a hír, hogy Nagy Anikó egészségügyi államtitkár lemondott, miután az Országos Kardiológia Intézetből elbocsátották Székely László szívsebészt, ma pedig kiderült, hogy meghalt a szívsebész egyik műtétre váró betege.

A kedvenc bibliakörében sikerült utolérnünk Kásler Miklós Emberi Erőforrás minisztert, aki a hírre úgy reagált, hogy

Ha betartja a tízparancslatot, még ma is biztos élne az a szívbeteg. Biztos valami paráznaságot csinált, attól ment fel annyira a pulzusa. Ezért mondom én mindig: csak a 10 parancsolatot kell betartani és akkor nem leszünk betegek.

Kérdésünkre, hogy ha ez így van, akkor nincs is szükség orvosokra és kórházakra, így válaszolt:

“De, egyelőre még sajnos szükség van orvosokra és kórházakra, mert a tízparancsolathoz még hozzá kell csapnunk párat, hogy végre megszüntethető legyen az egészségügy. Így szeretnénk bevenni a Mindig moss kezet! Használj szájmaszkot, ha köhögsz! és Ne légy rákos! parancsolatokat. Ja, és az Isten nevét szádra ne vedd! helyett Orbán Viktor nevét ne grafitizd fel gecis kontextusban!-t szeretnénk kanonizálni. Ha ezek megvannak, akkor bezárathatjuk az összes kórházat, és elküldhetjük végre az orvosokat és nővéreket is, a felszabadult kórházakból pedig luxuslakásokat és stadionokat alakíthatunk ki.”

További kérdéseinket a miniszter azzal hárította el, hogy nem ér rá, mert ma bűnös gondolatai voltak egy csokis fánkról, ezért még 100 miatyánkot, 200 üdvözlégymáriát és valami óvoda átadó beszédét kell elmondania.
Forrás: Facebook / Hírcsárda 🙂

Kásler: “Ha betartja a tízparancslatot, még ma is élne az a szívbeteg”