Mitől igazi egy Mikulás?

Kép forrás: google.hu

A kérdést nem én tettem fel, hanem Horváth Richárd polgármester.

A novemberi testületi-ülésen az egyik napirendi pontnál támadtak kétségei Horváthnak, és minden jelenlévő hallhatta, a Mikulás létezésével kapcsolatban megfogalmazott kétségeit.

Még ennyi idősen sem érti, mitől igazi, az igazi mikulás.

Köztudott, hogy gyermekkorát a vallástól elzártan kellett élnie, hiszen szülei, istentisztelet helyett pártgyűlésre jártak.

Bár az ő gyermekkorában is volt Mikulás, a régebben fiatalok emlékezhetnek is rá, hogy sétálgatott a városban, szaloncukrot, vagy virgácsot osztogatva a gyermekeknek.

Akkor, azoknak a gyermekeknek ő volt az igazi Mikulás.

Semjén Zsolt rénszarvas vadászata után viszont nem csodálkozunk azon, hogy Magyarországra repülővel, Hatvanba pedig autóval érkezett.

Horváth lehet, hogy nem érti, de a Mikulást személyesen is kérdezheti, és kérdőre vonhatja, valójában miért gondolja úgy a Mikulás, hogy ő az igazi.

Én inkább a gyermekeket kérdezném erről, hiszen ők még hisznek benne, és senkinek nincs joga ezt a hitet elvenni tőlük, az ő érdekükben pedig senkinek nincs joga megkérdőjelezni a Mikulás létezését.

Mert Mikulás volt, van, és lesz is.

Viszont azt sem lenne szabad elfelejteni, hogy egy ilyen eseményt nem lenne szabad politikai magamutogatásra használni.

Szabó Zsolt a hatvani kórházban pózolt a Mikulással, ám arról kevésbé szólnak a hírek, hogy a Fideszből kirúgott Horváth Richárd és kicsiny csapata, végig kísérte a városi mikulást, és vele együtt járták társaival az óvodákat.

Soha nem fogom megérteni, hogy miért gondolja azt valaki magáról, hogy a gyermekek számára fontosabb ő, mint maga a Mikulás.

December 5-ének nem a politikusokról, hanem az egész évben várt Mikulásról kellene szólnia, sem iskolákban, sem óvodákban, semmi keresnivalója egy ilyen napon a politikusoknak.

Ezek után kíváncsian várom a Karácsonyt. Nem tudom, hogy a Fideszből kirúgott, a KDNP-be átigazolt Horváth megjelenik-e Jézus jelmezben 24-én az éjféli misén, mint igazi Keresztény.

Szégyen a városra nézve, hogy ilyen polgármestere és képviselője van Hatvannak!