Ki lesz az erősebb?

Kép forrása: facebook

Bizonyára mindenki emlékezik arra, hogy Semjén Zsolt Hatvan Város Díszpolgárrá avatását Horváth Richárd minden bizonnyal politikai céllal kezdeményezte.

Ezek után mindenkinek úgy tűnt, hogy Horváth előmenetele a Fidesz után a KDNP-ben is töretlen lesz. Nem véletlen ez a törtetés, hiszen Horváth és piciny csapatának érdeke, hogy a kormány részéről támogatókat szerezzenek a 2019 évi önkormányzati választásokra.

Az csak később derült ki, hogy Szabó sem tétlenkedik, bár támogatottsága gyengült, hiszen államtitkári székéből elmozdították, és a parlamenti bizottságban is utolsóként kapott helyet, még sem dőlhet hátra Horváth.

Szabónak is megvannak a saját elképzelései, és abban sem Horváthnak, sem pedig a korábban Fideszből kirúgott embereknek nincs helye.

Szabót ismerve máshol sem nagyon, de ez majd csak 2019 tavaszán fog kiderülni, amikor Horvát és Szabó nyilvánosan ismét összecsap, hiszen az Európa parlamenti választások után mindegyiknek be kell mutatnia jelöltjeit, és azt elképzelhetetlennek tartom, hogy Szabó ne a saját embereit támogassa, KDNP ide, vagy oda.

Jól mutatja ezt az is, hogy Szabóval már a lehetséges jelöltek is járják a vidéket, így történt ez a nemrég Hevesen megrendezett Szent Karácsony rajzpályázat kiállításán is, viszont itt megjelent Szabó Mellett Semjén is, aki állítólag Horváth segítője.

A jelek szerint Horváth nem dőlhet hátra, mert ha és amennyiben Semjén Horváthot támogatná, nem menne el Szabóval egy vidéki rendezvényre.

Ez az üzenet több szempontból érdekes, hiszen a Fidesz belső csatornái szerint Semjén csak azért fogadta el a díszpolgári címet, mert kész helyzet elé állították Hatvanban, ez viszont nem jelenti azt, hogy ezért cserébe Horváth meg fogja kapni a KDNP vagy a Fidesz támogatását a választásokra.