Az ügyészség nem vizsgált meg mindent ELIOS ügyben

Az már szinte elhanyagolható tény, hogy a Magyar Ügyészség szinte semmilyen vizsgálatot nem folytatott a Nemzet vejének ügyében, hiszen, míg az OLAF rengeteg szabálytalanságot tárt fel a közvilágítások korszerűsítése kapcsán, Polt Péter főügyész arra a következtetésre jutott, hogy nincs ez ügyben semmi látnivaló.

Úgy tűnik, hogy az ügyészség inkább védte az ELIOS ügy gyanúsítottjait, mint sem alapos vizsgálatot folytatott volna le az ügyben.

Nem csak az ügyészség, de a fideszes települések vezetői is próbálták eltitkolni az OLAF által eljuttatott dokumentumok másolatát, hiszen több helyen nem voltak hajlandóak azt kiadni.

Csak idő kérdése volt, hogy Polt Péter semmit sem találjon, arra viszont ő sem számított, hogy előbb utóbb ki fog derülni az, hogy lényegében semmilyen vizsgálatot nem végeztek, vagy ha igen, azt hanyagul, felszínesen tették.

Így történhetett meg az, hogy míg Hatvanban vizsgálódott az OLAF, Polt ügyészsége meg sem kereste a várost, nem volt kíváncsi azokra a megállapításokra, amit a hatvani beruházások kapcsán küldtek meg.

Pedig eredményes lehetett volna az ügyészségi vizsgálat, mert mint kiderült, Hatvanban már bizonyítható az a tény, hogy több ponton nem feleltek meg a valóságnak a mérési eredmények, amit a beruházás kapcsán készíttetett az ELIOS.

Hatvanban is problémát okozott az, hogy a Nemzet veje sötétségbe borította a várost, és ez annyi gondot okozott, hogy a képviselő-testület döntött is arról, hogy felülvizsgáltatja a közvilágítást.

Ennek eredménye az lett, hogy megállapítást nyert az, hogy több helyen nem megfelelő az a fényerő, amit korábban az ELIOS által beadott dokumentumok alapján megfelelőnek tartottak.

Így lehet hibás teljesítés után 100%-os pénzt kifizetni, bár már az első lámpacserék után jelezte a lakosság, hogy ez így nem megfelelő.

Horváth Richárdot mint az akkori beruházásokért felelős alpolgármestert, később mint polgármestert, természetesen mind ez nem zavarta, ahogyan nem zavarja a gyalázatosan elkészített kerékpárút állapota, és a teljesen kihasználatlan kerékpáros kalandpark sem.

A lényeg, hogy a haverok megkapták szolgáltatásaikért a pénzt, aminek nem kevés lehetett az alkotmányos költsége sem.

Nem lehet véletlen, hogy mindent a szőnyeg alá próbál söpörni Horvát és csapata.