Csak ahhoz van jogod, hogy szagoljad

A Heves Megyei Vízmű Zrt. továbbra is titkolja, hova viszik a szennyvíziszapot!

2018 nem szólt másról, Hatvanban, mint az orrfacsaró szennyvíz és vegyszerszagról.

Sok az ellentmondás az ügyben, mert míg Horváth Richárd a Heves Megyei Kormányhivatallal együtt, a Hunviron Kft. Lőrinci telepét okolta a bűzért és a vegyszerszagért, lassan kiderült, hogy más is, nevezetesen a Heves Megyei Vízmű Zrt. is okozhatta, bár ezt igyekeztek korábban is, és most is titokban tartani.

Több hatvani lakos viszont máshogyan gondolja, ezért már bátran közzéteszik azokat a tapasztalatokat és észrevételeket, amik nem csak Lőrinci irányába mutatnak.

Néhány facebook bejegyzés elég egyértelműen bizonyítja, hogy sajnálatos módon a Heves Megyei Vízmű Zrt. is okozója lehet annak a bűznek és vegyszerszagnak, amiről a lakosság korábban azt gondolta, hogy a Hunviron Kft. Lőrinci telepéről érkezik.

Persze ez nem azt jelenti, hogy kizárt, de elég egyértelműnek látszik az, hogy ha a csapvíz büdös, vegyszerszagú, kizárólag a szolgáltató tehető felelőssé érte.

Ezt viszont sajnálatos módon egyetlen hatóság sem vizsgálta, és tudomásom szerint nem is vizsgálja, pedig kellene.

Sokan problémának vélik a szennyvíziszap elhelyezést is, ezért közérdekű adatigénylést terjesztettem elő az ügyben már másodszor, a Heves Megyei Vízmű Zrt. részére.

Most is mint korábban, úgy gondolják, hogy senkinek nincs köze ahhoz, hogy például a hatvani szennyvíztelepen mennyi iszap keletkezik, senkinek nincs köze hozzá, hogy azt hova szállítják.

Így akár azt is feltételezhetjük, hogy nem megfelelő engedélyekkel rendelkező, esetleg tiltott helyen rakják le.

Javasolnám az illetékes Hatóságnak, a hatvani polgármesternek, hogy kezdjenek el komolyan foglalkozni az üggyel, mert ebből sokkal súlyosabb probléma is lehet mint az, hogy szagoljuk a vegyszerszagtól bűzlő hatvani vizet.