A Keresztény Értelmiségiek elhatárolódnak Bayer-tól

Kép: google.hu

„Figyeljetek ide és értsétek meg! Nem az szennyezi be az embert, ami a szájába kerül, hanem ami elhagyja a száját, az szennyezi be az embert.” (Máté 15,10-11)

– kezdi a közleményét a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, mert vezetősége és tagsága aggodalommal tapasztalja azt a folyamatot, ahogyan a magyar közbeszéd az elmúlt években egyre inkább eldurvult.

Mint írták, a káromkodások a demokrácia alapértékét is megtiporják:

„A legfőbb közjogi méltóságokat, a vezető politikusokat és a közéleti emberek személyét, valamint a vallási szimbólumokat becsmérlő szóhasználat sajnos mindennapossá vált nemcsak az utcai beszédben, hanem az interneten és a médiában is. Különös aggodalomra ad okot az, hogy már a nyilvánosan megszólalók körében is elterjedt mások vulgáris és obszcén kifejezésekkel történő gyalázása. Nem tartjuk elfogadhatónak, hogy a felnövekvő nemzedékek és gyermekek számára ez legyen a követendő példa. A közönséges stílus elsősorban az azt használót jellemzi és szennyezi be, de az emberi személy tiszteletét, a demokrácia alapértékét is megtiporja. Az ilyen szóbeli gyűlölködés szélsőséges, emberhez nem méltó viselkedéshez teremt alapot, és így könnyen igaza lehet a közmondásnak: »aki szelet vet, az vihart arat«.”

Ezért felhívják minden megnyilatkozó figyelmét, hogy saját maguk, gyermekeik és családjuk, valamint a magyar nemzet érdekében tartózkodjanak a másik ember személyét, hitét gyalázó vagy becsmérlő véleményformálástól és beszédtől.

Amikor az őstulok megszólal

Bayert sem a Keresztény Értelmiség, de még gyermekeink sem érdeklik, nyíltan fröcsög mint egy igazi őstulok, egy barom állat.

Csak egy, az utóbbi kijelentéseiből, amit egy 18 éves kislányra mondott csak azért, mert nyíltan, de a Bayeri stílust el nem érő módon, bírálni merte a rendszert.

Azt a rendszert, amiben a kúria döntése értelmében lehet mondani, hogy

Matolcsy ellopta a közpénzt.

Tudják, ő a jegybank elnöke, Orbán haverja.

Amit ez a “szarkupac” egy 18 éves lányról mondott, számomra elfogadhatatlan, mert az igaz, hogy politikusokról sok mindent lehet mondani, de egy gyerekről szerintem nem.

A következőket mondta, -hogy a szavaival éljek- “ez a kretén barom állat”.

„Ő a mi kis Blankánk, a jövő politikusasszonya, ugye, aki ha gimnazista, akkor maximum 18 éves lehet, és már egy igazi, kretén, barom állat. És még csak 18 éves!”

Ha egy ilyen féregnek lehetőséget adnak arra, hogy egyáltalán tollat foghasson, -mert még nem törte el senki a kezeit- nyilvánosan így beszéljen azokról, akik más véleményen vannak, erős kényszert érzek arra, hogy elmeséljem mind azt, amit ezek a sötétségbe burkolózott “kretének” 2010 óta elkövettek.

Lehet, hogy a MESÉNEK még nincs vége?