Korrupciógyanús ügyekbe keveredhet a későbbiekben Horváth Richárd

Kép forrása: Google.hu
Kép forrása: Google.hu

Az előző részben már szó esett olyan kapcsolatokról, melyek minimum gyanúsak az egyszerű halandó számára, hiszen a hatvani emberek pontosan tudják, milyen az, ha távoli városokból importálnak tanácsadókat, kabinet tagokat, vezetőket.

A jól bevált gyakorlat folytatódik, Hatvanban úgy látszik nincs megfelelő szakember, Horváth szinte már kényszert érez arra, hogy Hatvant nem ismerő, a problémákkal nem foglalkozó “ejtőernyőst” alkalmazzon.

Azzal most ne is foglalkozzunk, hogy ügyvédi irodákkal köt szerződést, miközben a hivatal dolgozói között is számolatlanul van jogi végzettségű szakember, így ezekre a szerződésekre több millió forint kifizetése minimum megkérdőjelezhető, ha ne mis törvénytelen.

Horváthnak szüksége volt valakire, aki hozzáférhet a fejlesztési pénzekhez, mert ő maga képtelen volt rá, ezért lehetett szüksége Csikászra, aki Tiszaújvárosból, a hírek szerint egyenesen a három évre elítélt Mengyi “Voldemort nagyúr” Roland csapatából érkezett.

A füstbe ment tervek

Horváth kénytelen volt a könyvtár felújítását leállítani, ami ígérete ellenére 2015 óta sem történt meg, de ide sorolható a Szárazmalom projekt is, a volt cukorgyári épület, ami évek óta torzóként emelkedik a magasba.

Elvileg ezekre az elbukott beruházásokra a pénz rendelkezésre állt, de a hozzánemértés bizony eredménytelenséget vonz maga után.

A költségvetés számai sem a gondos előkészítésről tanúskodnak, inkább köszönhető a választások közelségének, és ezért van az, hogy van amit sokkal jobban támogatnak még akkor is, ha nem arra volna szüksége Hatvan Város lakóinak, és így fontos dolgok háttérbe szorulnak.

A 2019 évi hatvani költségvetés számításakor 2%-os inflációt vettek figyelembe, ami az ismert gazdasági információk alapján is igen kevés, nem beszélve arról, hogy nagyobbrészt a költségvetési sorokban, ugyan azaz összeg szerepel 2019-ben, mit 2018-ban. Ugye senki nem gondolja komolyan, hogy a 2018-as támogatási összegek 2019-ben is elegendőek a finanszírozásra.

Egyértelműen látszik a költségvetés vizsgálata után, hogy Horváth Richárdnak mi a fontos. Nem az, hogy megfelelő minőségű járdák legyenek, hiszen nem csak a felújítási keret kevés, de a képviselők járda felújítási keretét sem használták fel 2018 évben, több mint 20 millió forintot nem használtak fel erre a célra. Ugye nem azért, mert ennyire rendben vannak a hatvani járdák? Vagy kellett a tartalék a “választási” járdákra?

Horváthnak és csapatának a foci és a média a legfontosabb.

Az Fc Hatvan támogatása annak ellenére emelkedett, hogy a csapat kiesett az NBIII-ból, így érthetetlen, miért kell több mint 30 millió forintot áldozni egy ilyen csapatra.

A Média Kft. kezdeti közel 100 milliós támogatásához képest már több mint 300 millió forintot költ a város.

Az iskolák állami működtetésének köszönhetően, több mint 400 millió forint hozzájárulást kell fizetni az államnak, cserébe viszont semmilyen beleszólása nincs a városnak, hogy mi történik az oktatási intézmények körül.

Ezek után érkeztünk el talán a jelenleg egyetlen kézzelfogható nagy beruházáshoz, a Sportcsarnok építéséhez.

Aki nyomon követte az eseményeket, emlékezhet arra, hogy Szabó polgármestersége idején indult a tervezés. A kezdeti becslések szerint 900 millió forintra becsülték a bekerülési költséget, de ez később emelkedett, mivel a műszaki tartalom megváltozott, így már 1,3 milliárd forintra nőtt a Sportcsarnok építésének költsége.

Egészen az alapkő letételéig abban a tévhitben élt mindenki, hogy a Sportcsarnok 1,3 milliárd forintból fog megépülni.

Nos ez nem így lett.

Mára nyilvánvalóvá vált, hogy ennek az összegnek a sokszorosáért fog megépülni a Sportcsarnok, információnk szerint már potom 3.600.000.000.-Ft, azaz hárommiliárdhatszázmillió forintot kell kipengetni érte.

A 2%-os inflációt figyelembe véve ennek a brutális áremelkedésnek észszerű magyarázata nincs.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a Tiszaújvárosból Hatvanba importált Csikásznak van-e köze a brutális áremeléshez, ahogyan azt sem, hogy volt-e ebben szerepe Mengyi “Voldemort nagyúr” terveinek.

Horvát, Csikász és Mengyi “Voldemort” Roland kapcsolatát még vizsgáljuk, hiszen már eddig is érdekes összefonódásokat találtunk!