Horváth és civil szervezetei a “pancserpuccs” után

Kép forrása: google.hu
Kép forrása: google.hu

Az előző választások után nagy vihart kavart Hatvanban, hogy Horváth Richárd viaskodni kezdett a láthatatlan kezekkel.

Mivel szüksége volt egy hozzá hit és elvhű társaságra, létre kellett hoznia saját egyesületét, ami most a Hatvani Városvédők nevet viseli.

Tudják, ez az egyesület irányította a hivatal munkatársaival a 2018-as bűz ügyet.

Horváth nem tudta különválasztani a hivatali és egyesületi munkáját, így az egyszerű halandó nem is tudta, hogy lényegében a hivatal erőforrásait használva népszerűsítette egyesületét, hiszen volt amikor az egyesület tevékenységéről a testületi ülésen is beszámolt.

Ennek az lett az eredménye, hogy a hatvani lakosok azt gondolhatták, Horváth polgármesterként intézte az ügyeket, de a lepel lehullott, és kiderült, semmi köze nincs az ügyhöz a hivatalnak.

Tehát Horváth egyesületi elnöki minőségben szólalt fel a testületi ülésen, amihez természetesen nem kért testületi jóváhagyást.

Már a látszatra sem adnak.

Az csak egy dolog, hogy Horváth teljesen összemosta az egyesület munkáját a hivatal által elvégzett munkával, hiszen a közterület felügyelet által vezetett bűznaplót használta az egyesület, de nem csak itt van probléma.

A hivatal fizette a bűzmérést is!

Úgy tűnik, Horváth visszaélhetett hivatali hatalmával akkor, amikor véleményem szerint a testület tagjait is félrevezetve megszavaztatta a bűzmérés elvégzését. Senki nem tudta, hogy lényegében egy egyesület munkáját kívánja segíteni.

Több probléma is van a Horváth köreihez tartozó civil szervezetekkel, hiszen az egyesületet ő vezeti, de a hozzá köthető alapítvány is a hivatal dolgozóihoz köthető.

Ez még nem lenne probléma, amennyiben a hivatal működését külön választanák az alapítvány és egyesület működésétől.

A hatvanvedok.hu domain név alatt gyűjtött az egyesület online aláírásokat a bűzüggyel kapcsolatban, amit az ügyészség részére adtak át.

A hivatalos domain nyilvántartás szerint, a domain nevet engedély nélkül regisztrálták, hiszen mint Hatvan Város Jegyzője tájékoztatott, 2017-ben az egyesület kért a névhasználatra engedélyt, viszont jóval korábban, 2016-ban regisztrálták azt, nem mellesleg a Polgári Értékekért Alapítvány.

A látszatra sem adnak!

A helyi névhasználati rendelet szerint, ez egyrészt szembe megy a Horváth vezetése alatt álló testület szabályozásával, nem mellesleg az ilyen tevékenység, közösség ellenes magatartásnak minősül.

Bár az alapítvány nem közhasznú, még is azt gondolom, hogy általában az alapítványok a köz javát kellene, hogy szolgálják.

Beszámolója szerint közhasznú tevékenységre nem fordítottak egy fillért sem, a szervezet munkájában önkéntesen senki nem végzett munkát.

Azért ez elgondolkodtató!