Múltidéző 1 rész!

Többször foglalkoztam már vele, így sokak számára nem lesz újdonság, még is azt gondolom, minden hatvani polgárnak tudnia kell, kik azok, akinek köszönhetően Hatvan fejlődése látványosan megtorpant, és kik azok, akiknek köszönhető, hogy elindulhatott.

Tudom, most többen azt fogják mondani, hogy épül a sportcsarnok, a piac, a könyvtár, de azt nem szabad elfelejtenie senkinek, hogy ezeknek a beruházásoknak évekkel ez előtt el kellett volna készülnie.

Azt pedig, hogy miért nem készültek még el, két szóval lehet magyarázni.

Horváth Richárd!

De nézzünk egy kicsit a múltba, honnan is indult Hatvan fejlődése, amit még azoknak is el kell fogadni, akik egyébként 2010 előtt próbálták elgáncsolni az akkori városvezetést.

Ugye mindenkiben él még emlékfoszlány a csatornázásról, bár bizonyosan vannak akik nem csak a rövid távú memóriájukat veszítették el, hanem a hosszú távút is.

2010 előtt az Érsek Zsolt vezette képviselő-testületnek, valamint a hivatal munkatársainak köszönhetően, elindult Hatvan a fejlődés útján. Igaz akkoriban csak kisebb lépésekben, de ahhoz, hogy rohamosan tudjon fejlődni egy település, elengedhetetlen a teljes csatornahálózat kiépítése.

Érsek Zsolt valamint munkatársai, még akkor is, ha ezt sokan nem ismerik el, a csatornázással fektették le Hatvan és a környező települések fejlődésének alapjait.

Mint ismeretes, a beruházás 2002 végén kezdődött, hat település együttműködésével, az összköltsége pedig több mint 13 milliárd forint. Első ütemében elkészült Hatvanban egy ötezer köbméteres szennyvíztisztító, valamint Lőrinci csatornarendszere. A második ütemben Újhatvan egy része és Zagyvaszántó következett. A beruházás a harmadik üteme az Apcon, Szűcsiben, valamint az Ecséden élők életminőségét javította, és Hatvan kimaradt utcáiban is megoldódott a szennyvízelvezetés.

Akkoriban a Svájci Frank 165 Ft.- volt, a mostani 280.-Ft-hoz képest

Összesen több mint 150 kilométernyi csatorna épül meg.

Ez vitathatatlan!