Miért nem az eredményt helyezik előtérbe?

Kép forrása: facebook

Többször foglalkoztam már a hatvani sport támogatásával, így azt gondolom, itt az ideje annak, hogy áttekintsük valójában mi is a fontos a Fideszből kirúgott többségű városvezetésnek.

A ma már csak Horváth lakájmédiájának nevezett városi online és nyomtatott felületeken büszkén számolnak be a civilek által fenntartott és a város által nem, vagy csak csekély mértékben finanszírozott egyesületek.

A költségvetésből egyértelműen kiderül, hogy alig van kiemelten támogatott sportegyesület, azok közül is a legkiemelkedőbb, több száz milliós támogatást kapó Fc Hatvan áll az élen, annak ellenére, hogy eredményességről az ő esetükben nem igazán lehet beszélni, csak arról, hogy mennyi pénzt égetnek el úgy, hogy valójában nincs következménye annak az eredménytelenségnek, amivel évek óta küzdenek.

A pénzhiány viszont a többi egyesületet nem hátráltatja abban, hogy országos és nemzetközi szintű versenyzőket neveljenek, versenyeztessenek a szülők, vagy saját pénztárcájuk terhére finanszírozzák maguk a versenyzők, amennyire tudják.

Érdemes elgondolkodni azon, hogy az Fc Hatvan vagyonkezelési szerződést kötött a várossal, ami a kezdetekkor évi 10 milliós összeget jelentett, egy év után, erről a bevételről lemondott a város, így több mint 150 millió forinttól esik el az évek alatt.

Persze mondhatnánk, hogy a sport kiemelt szerepet játszik Hatvanban, de ebben az esetben az alább olvasható egyesületeket, és versenyzőket is, minimum ilyen támogatásban kellene részesíteni, kezdve azzal, hogy ingyen kapják meg használatra azt a helyiséget, ahol az élvonalbeli versenyzőket nevelik, de beszélhetnénk arról is, hogy ők is kapjanak tagdíjtámogatást a várostól, ahogyan azt az Fc Hatvan is megkapja tagjai után.

Erről sajnálatos módon egyelőre az országos és nemzetközi szinten is bizonyított élvonalbeli versenyzők és egyesületeik nem is álmodhatnak, hiszen a 2019 évi költségvetésben is az eredménytelen Fc Hatvan kapja a több 10 milliós támogatást, a többieknek alig, vagy egyáltalán nem jut semmi.

Horváth vélhetően bizonyítani akar a Fidesz központnak, hogy neki is a foci a legfontosabb, úgy mint Orbánnak.

Azt viszont már minden hatvani tudja, hogy támogatni az arra érdemeseket kell, illetve kellene!

És végezetül néhány kérdés az igazi eredményt elérő sportolókkal kapcsolatban.

Mekkora anyagi támogatást kapnak a várostól az alábbi világversenyeken kiváló eredményt elérő sportolók?

Oláh Zoltán, aki Kempo Newazában világbajnoki ezüst- és bronzérmet szerzett gi és nogi kategóriában.

Sebestyén Dávid és Hadler Dávid hatvani sportolók nemrégiben nívós testépítő megmérettetésen vettek részt, ahol érmekkel tértek haza. Mindketten a Kóter Gymben edzenek rendszeresen.

Sebestyén Dávid Classic Physique kategóriában harmadik helyezett lett.

Hadler Dávid több versenyen is részt vett az idén. Indult már fitmodel kategóriában is, és részt vett a Bodysport Kupán, ahol megszerezte az abszolút bajnok címet. Ezt követően a magyar bajnokságot is megnyerte.

Ők mennyi támogatást kaptak Hatvantól?

A Díjlovagló Championátus Könnyű osztályú felnőtt bajnoki címét, a hatvani egyesület tagja, Záprel Krisztina nyerte Zserbó nevű lovával. Az első napon 73 százalékos teljesítményt ért el, ami egyéni rekordja, míg a második napon 65 százalékot lovagolt, így végül egy százalékkal előzte meg a II. helyen végző budapesti lovast.

Mihók Orchidea a Hatvani Lovas Egyesület versenyzője junior magyar bajnoki címet szerzett a Távlovagló és Távhajtó Szakág utolsó Országos Bajnoki fordulóján.

A kiváló teljesítményhez mennyivel járult hozzá a város?

Laska Bence kick-box világbajnoki bronzérmet szerzett.

Kick-box világbajnok lett a hatvani Rákóczi Renáta.

Füzesgyarmaton rendezték meg a Profi Erőemelő Liga Országos Bajnokságát, ahol Szeifert István magyar bajnoki címet szerzett.

A dobogó legmagasabb fokára állhatott Szeifert István a Prágában megrendezett WUAP erőemelő és fekvenyomó világbajnokságon. Még sérülten is tizenöt kilóval verte az ezüstérmest.

A teljesség igénye nélkül, csak címszavakban, de a linkre kattintva bővebben is olvashatnak arról, hogy kik azok akiket nem, vagy alig támogat Horváth Richárd, miközben az Fc Hatvannak számolatlanul ontják a milliókat. 2019-ben már több mint 100 milliót toltak az egyesületnek, és még csak év eleje van!

Azt gondolom, hogy nem elég a sikerpropaganda, hathatós anyagi támogatásra volna szüksége a kiváló eredményt elérő, Hatvan nevét valóban öregbítő sportolóknak. Sajnálatos módon, a jelenlegi városvezetés többsége erre nem akar áldozni.

Egyre eredményesebbek a hatvani rock and roll csapatok

Négy sikeres dan vizsga a Hatvani Taekwon-do Klubnál

Dobogós helyeken az aerobikosok

Díjakkal tértek haza a hatvaniak a területi bajnokságról

Előkelő helyen végzett a Hatvani Úszó Klub SE az idei országos ranglistán

Újabb úszó sikerek Székesfehérváron

Oláh Zoltán világbajnoki ezüst- és bronzérmet szerzett a hétvégén

Hadler Dávid abszolút bajnok lett

Remekeltek a hatvani úszók Miskolcon

Mihók Orchidea a Hatvani Lovas Egyesület újabb büszkesége

Hatvani bajnok a Díjlovagló Championátuson

Három hatvani győzelem a Harcosok Éjszakáján

Laska Bence kick-box világbajnoki bronzérmet szerzett

Kick-box világbajnok lett a hatvani Rákóczi Renáta tegnap este

Szeifert István magyar bajnok lett

Úszóbajnokokkal gazdagodott Hatvan

Ezüstérmesek a góliátos lányok

A dobogó legfelső fokán a hatvani lányok

További világhírű eredmények a Koko Fight Clubnál

Érmekből telhetetlenek a hatvani grapplingesek

Húsz érmet szereztek a hatvani úszók

Első helyezés és különdíj is Kerek Csabának, a hatvani thaiboxosnak

Világbajnok lett a hatvani Szeifert István

Hatodik helyen a hatvaniak az Aerobik EB-n