Az elvégzett munka, ami soha nem lesz jó

Többször foglalkoztam már a kerékpárút és a kalandpark kivitelezési problémáival, ami sajnos minden évben aktuális, hiszen az ígéretek ellenére a kalandparkot senki nem használja, a kerékpár út állapota pedig évről évre csak romlik.

A Fideszből kirúgott Horváth lakájmédiájában az alábbi cikkben ígéretet tett a kerékpárút javítására, viszont az ígéretét nem tudta, vagy nem akarta betartani.

Mint elmondta, “Háromszor száz méteres kísérleti szakaszokat javítanak először különböző technológiával. Miután ezeket megvizsgálták választják ki a legjobb megoldást, amely hosszútávon akadályozza meg a kerékpárút állagromlását.”

A kísérleti szakaszok valójában soha nem készültek el, hiszen a kerékpárút szinte teljes aszfaltozása egyszerre történt, így esély sem volt arra, hogy kiválasszák a legjobb technológiát. Vagy nem is akarták!

A legjobb technológiával javítják a hatvani kerékpárutat

A 2019 évi állapotok jól mutatják, hogy mennyire nem foglalkoztak a problémával, hiszen a mostani képek az egyik kísérleti szakaszon készültek, ami valljuk meg, nem éppen a legjobb technológia.

Persze nem is alkalmazták sehol, sem ezt, sem a másik kettőt, hiszen a szakaszok építése során mindent betartottak, csak a terv szerinti előírásokat nem.

A nád továbbra is utat tör magának, hiába foltozzák évről évre, hiába az új aszfaltréteg, addig amíg nem a tervek szerint építik újjá, esély sincs a végleges és jó megoldásra.