Az Ukránok már nem a spájzban vannak

Több újhatvani lakos olvashatta már az egyik üzletben az Ukrán feliratot, miszerint a kosár használata azok számára is kötelező, akik csak ezt a feliratot tudják elolvasni.

Sokan rémülten, sokan tanácstalanul állnak a jelenség előtt, hiszen a naponta többször hallható bevándorlás ellenes kormánypropaganda mást mond, így nem is értik, hogy ennek ellenére már Hatvant is ellepik a határon túlról érkező bevándorlók.

Szinte mindenki azt kérdezi, hol van ilyenkor a polgármester és az alpolgármester?

A napokban ez is kiderült, hiszen egy újabb Kínai csapatot vezettek végig a városon, így akár az is bekövetkezhet, hogy az Ukránok után, a Kínai bevándorlókkal találkozhatnak a hatvani emberek. Ennek első jelet lehet, ha az üzletekben, nem csak Ukrán, hanem Kínai felirattal is találkozunk.

Nem csoda, hogy sokan nem kapnak munkát Hatvanban, Jászfényszarun, vagy más környező településen, hiszen esetenként fele pénzért vállalják el a felkínált munkalehetőséget azok a gazdasági bevándorlók, akik a Fidesz szerint nem ide valók.

Gomba módra szaporodnak a munkásszállók, Hatvanban is több van belőle, a polgármester pedig nem tesz semmit a hatvani emberek érdekeinek védelme érdekében.

Amikor a várost irányító többség hagyja, hogy idegenek lepjék el a települést, kimondható, hogy saját érdekeiken kívül más nem érdekli őket, hiszen a gazdasági és egyéb bevándorlók jelenlétével emelkedhet a bűnözés, megjelenhetnek ismét a kábítószer kereskedők, mert az Ukrán és más nemzetiségű bevándorlók új piacot teremthetnek.

A kerékpárúton is volt már probléma a bevándorlókkal, egyedül közlekedő nőket próbáltak molesztálni, szerencsére eddig nem történt nagyobb baj, de ha hagyjuk, előbb vagy utóbb be fog következni a tragédia.

Minek kell még történnie Hatvanban, hogy a polgármester kiálljon a hatvani emberek érdekeiért?

Miért éri meg a polgármesternek, hogy a bevándorlók kizárják a munkaerőpiacról a hatvani munkavállalókat?

Miért támogatja a polgármester, hogy az idegenek elvegyék a hatvani emberek elől a munkát?

Miért nem a hatvani emberek érdekeit védi a polgármester?

Mert neki megéri?