Próbaterem: Lássunk tisztán

Kép: google.hu

A napokban olvashattuk, hogy nagy sérelem érte a hatvani , mert az Önkormányzat elvette tőlük a próbatermet.

Már a cím is félrevezető volt, hiszen az, hogy

“Az önkormányzat elvette a zenészektől a próbatermet”

így ebben a formában nem igaz.

Valóban megszűnt a könyvtár felújítása miatt a lehetősége a zenekari próbáknak, de azt fontos hangsúlyozni, hogy senki nem vett el senkitől semmit.

A zenekarok próbálhattak még akkor is, amikor a könyvtár felújítása évekig megakadt, de mindenki tudta, hogy előbb vagy utóbb, az épület felújításra fog kerülni, és nem kerülheti el ez a próbatermet sem.

Fontos az is, hogy a zenekarok, ezért nem fizettek, tehát teljesen ingyen, ajándékba kapták a terem használatának lehetőségét.

A próbaterem soha nem volt az övék, így elvenni sem lehetett tőlük, maximum arról beszélhetünk, hogy egy időre, ezt az ingyenesen lehetőséget nem tudja biztosítani az Önkormányzat, de a felújítás miatt szerintem ez érthető.

Amikor a Grassalkovich Művelődési Házból kellett költözniük a felújítás miatt, valamiért nem tartották fontosnak, hogy panaszkodjanak.

Nem tudom, hogy az egy-két ismertebb zenekaron kívül kik használták még ki ezt az ingyenes lehetőséget, sajnos a korábbi városi rendezvényeken nem hallhattuk őket.

Azt viszont tapasztaltam, hogy egyes zenekarok, az Önkormányzattól kért támogatást másra használták fel, mint amire kérték, és kapták.

Miután a pénzt másra költötték, és az elszámolást nem tudták leadni, utólagos jóváhagyásra küldtek kérelmet a testületnek, hogy ugyan nem erre kaptuk, de fogadja már el a tisztelt testület azt, hogy másra költöttük.

Ezek a kérelmek mindig pozitívan lettek kezelve, mert nem akarta az Önkormányzat nehéz helyzetbe hozni a zenekarokat.

Tehát nem arról van szó, hogy az Önkormányzat elvette volna a lehetőségeket a zenekaroktól, hanem arról, hogy ingyen biztosított számukra próba lehetőséget éveken keresztül, valamint arról, hogy a könyvtár felújítása miatt, jelenleg nem tudja megoldani a zenekarok problémáját, de fontos az is, hogy még azt sem kérte számon az Önkormányzat, ha a részükre előre kifizetett pénzt másra költötték.

Szerintem az idáig biztosított ingyenes próbalehetőséget inkább megköszönni illene, mint sem háborogni azon, hogy a Könyvtár épülete végre megújul.

Bár Horváth 2016 decemberére ígérte, négy évvel később, 2020-ra talán elkészül.