Mi a sok, és mi a kevés?

Az interneten kering egy közérdekű adatigénylés, ami arról szól, hogy a Fidesz-KDNP polgármester jelöltje Gál Erzsébet, 2010-től mennyi pénzt kapott a várostól.

Azon lehet vitatkozni, hogy a közzétett összeg sok, vagy kevés, ami hat év alatt bruttó 53.656.315.-Ft volt, de…

Ha már ennyire sérelmezik az összeget, miért nem kérdeztek rá arra, hogy a jelenleg Horváth mögött álló képviselők mennyibe kerültek 2010 óta.

Ha csak a nyolc képviselői juttatást számoljuk, 160.000.000.-Ft.

Százhatvanmillió!

Ez képviselőnként potom 20 millió forintocska.

Ennyit vitt haza  az adófizetők pénzéből Kondek Zsolt, Papp István, Tarsoly Imre, Nádas Sándor és társaik.

Ebben természetesen nincs benne az alpolgármestereknek járó magasabb tiszteletdíj, és nincs benne a polgármester félmilliós fizetése sem.

Nincs benne a Lestyánnak, Szinyeinek, kiosztott jutalom összege, de az sem adtuk hozzá, hogy a kilenc év alatt mennyi telefont, laptopot, iPod-ot vagy mást vetettek maguknak.

Amennyiben ezeket az összegeket is hozzáadjuk, már jóval 200 millió felett járunk, és a Horváth tanácsadóira kifizetett pénzekről még nem beszéltünk.

Csak a polgármesteri kabinet kerül egy évben több mint

50 millió forintba.

Javasolnám, hogy a hatvani jegyzői iroda, tegye közzé név szerint, hogy 2010 óta ki mennyi pénzt kapott, és mire.

Azt gondolom, megdöbbentő számokat láthatnák, de az önkormányzati választások után biztosan fognak ilyen irányú közérdekű adatigényléseket kapni.

Lássunk tisztán!

Ki mennyibe kerül Hatvannak, ki bízta meg, a teljesítési igazolások rendben vannak-e, és még sorolhatnám az elkövetkezendő hetek adatigényléseit.

Kedves Hatvaniak!

Mi a sok, és mi a kevés?