Krumplit a népnek

Kezdő kép: hatvanihirlap.hu

Természetesen maga az ötlet, hogy a város így segítsen a rászorulókon jó, és azt támogatom is.

Azt viszont, hogy ezt egyesek szavazatok vásárlására próbálják használni, már nem tartom elfogadhatónak.

A hétvégén rendezték meg a hatvani terményvásárt, ahol 500.-Ft. ellenében juthatott hozzá minden rászoruló a kedvezményes áru burgonyához, hagymához.

Nem szokásom, de most kénytelen vagyok a Hatvani Hírlap fotóit megosztani önökkel, hiszen a képeken nem más látható, mint a választók befolyásolása.

Ugye mindenki tudja, hogy ezt törvény tiltja!

Jól látható, hogy Újhatvanban és Óhatvanban is, bár szerényen megbújva, de látható egy szavazóurna. Azt nem sikerült kideríteni, hogy ez mi célt szolgált ott, vélhetőleg sem burgonya, sem hagyma tárolására nem használták.

Arra viszont alkalmas volt, hogy a választók retinájába beleégessék annak érdekében, hogy október 13-ig el ne felejtsék, bizony ezért szavazatokat várnak.

Arra is kíváncsi lennék, hogy a mindenre is alkalmas Kondek Zsolt jogosult volt-e a pénz kezelésre, hiszen jól látható, hogy kezében ott a pénzköteg, gondolom, nem a választási kampány támogatására gyűjtött a krumpli osztás közben.

Az adatok egyeztetésére és a pénz kezelésére, véleményem szerint csak a hivatali apparátus jogosult, de a választás közeledtével Horváth és csapata úgy gondolja, ők itt és most, a törvények felett állnak.

Sajnálatos, hogy a lakosság szegénységét használják fel, politikai céljaik elérésére.