Ingatlanhasznosító építi a kerékpárutat

Nagy volt a versengés a közel egy milliárdos pályázat elnyerésére.

A nyertes pályázó az EXTERNÁTUS Ingatlanhasznosító Kft. lett.

Tulajdonosi körébe tartozik a Érd 2008 Kft., aki jogutódja a BÓI Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-nek, mely jelenleg felszámolás alatt van.

A Bói Kft. két fővel dolgozott 2018 évben, érdekes lesz majd látni, hogy hogyan alakul a foglalkoztatás 2019 évre vonatkozóan, de erre még várnunk kell.

A Bói Kft. 2018 évben négymilliós veszteséget termelt.

EXTERNÁTUS Ingatlanhasznosító Kft. 3 000 000.-Ft-os törzstőkével alakult, 2018 évben kettő alkalmazottja volt a cég beszámolója szerint.

A cégből kivett 40 000 000.-Ft osztalékon osztoztak a tulajdonosok, Nagyné Hegyi Csilla 20.000.000,- Ft, Érd 2008 Ingatlanforgalmazó Kft. 20.000.000,-Ft.

Érdekes lesz látni a közérdekű adatkérésekre adott válaszokat a kivitelezéssel kapcsolatban, hiszen nem mindegy, hogy milyen minőségben készül el a térkövezett kerékpárút, különösen azért nem, mert az elkészült utat munkagépek is fogják használni, és nem biztos, hogy a teherbírása ezt tartósan lehetővé is teszi.

Természetesen mindenre odafigyelve, mindent dokumentálva figyeljük az építés menetét, hiszen úgy tűnik, hogy a Magyar munkások mellett, a gazdasági bevándorlók is megjelentek az építési területen.

Tovább vizsgáljuk a cégeket, hogy volt-e korábban kapcsolatuk a Heves Megyei Vállalkozás- és Területfejlesztési Alapítvánnyal, továbbá azt is, hogy milyen beruházásokra nyertek el munkákat.