Horváth ott van, minden kilométerkőnél

Képp forrása: google.hu

A polgármester nem tudja abbahagyni a versengést, ezért részt vesz az I. ZEMPLÉN RALLYE Historic Regularityn a hétvégén.

A verseny hossza kb. 400 km. A rendezvény 2 szakaszra és 3 szekcióra tagolódik.

A rally központja Sárospatak.

Horváth Richárd is részt vesz ezen a Hagyományőrző veterán autós rendezvényen, amelyen a résztvevők lehetőséget kaphatnak veterán járműveik technikai, valamint saját vezetéstechnikai és mentális felkészültségük lemérésére.

Sárospatakon nem fog zúgni a Volga!

A kétszeres Európa-bajnok, hatszoros magyar bajnok, szimulátor-világbajnok autó- és kamionversenyző, Kiss Norbert az AMG magyarországi márkanagykövete egy különleges járművel, meglepő kategóriában és navigátorral vág neki az autóversenynek.

A 400 kilométeres össztávú, „Első Zemplén Rally Historic Regularity” verseny október utolsó hétvégéjén Sárospatakról rajtol, a Gulf Motorolajok és a Fülöp Constructions támogatásával.

Kiss versenyautója egy 220 lóerős, 1973-as AMG Mercedes 280 CE homológ versenyautó, ahogy illik, „SP” rendszámmal.

Kiss navigátora pedig nem más lesz, mint barátja, a veterán autók “szakértője”, Hatvan város  nemrégiben újraválasztott polgármestere, Horváth Richárd.

A versenyen, szigorúan nem a gyorsaság, vagy a minél magasabb csúcssebesség elérése a cél. A teljes távon a legmagasabb átlagsebesség maximum 60 km/óra.

Az átlagsebesség betartását a szervező szigorúan ellenőrzi, az időméréses szakaszokon és az etapokon egyaránt. A teljes útvonalon a magyarországi KRESZ szabályai érvényesek, azokat minden körülmények között be kell tartani.

Hatvanban, természetesen korábban már nyilvánvaló volt az autóversenyzés iránti rajongás, a képviselő-testület döntése nyomán több mint tíz milliós támogatásban részesült az a helyi egyesület, amiről ma, már nem lehet tudni semmit.

Azt, hogy Horváth kitől tanulta az autóversenyzés iránti rajongását, hamarosan kiderül!

Elől járóban csak egy képet közlünk.

Képp forrása: google.hu